28 september 2023

Trip 94: Bezoek van de NPOKlassiek stembus

Jaarlijks zendt NPOKlassiek - het voormalige NPORadio 4 - een klassieke top 400 uit. Die wordt samengesteld aan de hand van stemmen van luisteraars. Voorafgaand aan de uitzending rijdt er een week een - elektrische - stembus rond, die stemmen verzamelt en op bezoek gaat bij mensen die hun keuze willen toelichten.

Net als twee jaar geleden had ik me daarvoor opgegeven. En net als toen kwamen ze nu ook weer langs. Met een fraai bestickerde - en gehuurde - VW-bus, met 'effectief 380 km actieradius', aldus presentator en chauffeur Sander Zwiep (links op de foto hieronder).

Voor het team van vijf hadden we een ontbijttafel gemaakt: krentenbollen, ontbijtkoek, koffie, thee en (mini) Bossche Bollen van Jan de Groot. Presentator van dienst was Hans Smit, rechts op de foto.

De (Duitse) buren en interim-beheerster Carla van de camperplaats Den Bosch had ik de dag ervoor ingelicht. Zeven uur is tenslotte best vroeg... Carla was om zeven uur opgestaan en stond klaar om de poort te openen, als dat met mijn code niet zou lukken. Ze kwam ook al snel met stoelen aanlopen, erg vriendelijk.
Om de zender in de lucht te houden hadden de radiomensen wel stroom nodig. Sander probeerde een gewone randaarde stekker in de drieweg camperstekker te stoppen, maar dat past heus niet. Uiteindelijk hebben ze de volgende stop zonder stroom voor de zender gehaald. Alles bij elkaar was het weer een leuke ervaring.

Het fragment terug luisteren? Dat kan hier.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kerstsfeer op Rucphense weide