23 mei 2024

Trip 101 [16] En toen wilde de Fiat Ducato niet verder

We waren een maand onderweg (zie Polarsteps - rechts in de zijbalk) toen ik na een korte tussenstop bij het starten een rood signaal op het dashboard zag en piepjes hoorde. 'Versnelling niet herkend - raadpleeg de handleiding'. Ik vermoedde direct: dat is foute boel. Nog eens proberen, op internet de foutmelding opzoeken en uiteindelijk toch maar Aveco gebeld, de verzekering.

Alle foto's: telefoon Pixel 7


Enkele uren later bracht een auto van de ADAC ons naar een autobedrijf waar meer campers stonden, Fiat ook. Er was bereidheid even te kijken, iets uit te lezen maar een eventuele reparatie? "Daar hebben we de komende drie weken geen tijd voor."

De monteur gaat achter het stuur zitten, start en... hij rijdt. "Maar de kans dat het terugkeert is er zeker." En dat gebeurde: na enkele dagen op een camping te hebben gestaan wilden we vertrekken maar helaas.

Vertrek vanaf de camping in Moritzburg (bij Dresden)
Intussen was het Pinksteren. Alles dicht, maar de Alarmcentrale van Aveco blijft bereikbaar. "Verder rijden is niet verantwoord, we gaan de auto naar Nederland halen want garages hebben nu nergens tijd." Een dag later kwam chauffeur Gerrit ons ophalen. Door files haalden we de terugtocht niet in één dag. 

Overnachting in camper op
vrachtwagen bij Truckstop Venlo

Maar een overnachting
in de camper op een vrachtwagen was ook wel eens leuk. De Truckstop Venlo is van alle gemakken voorzien: restaurant en sanitair. Het is eigenlijk een camperplek voor vrachtwagens. Vanmorgen rond kwart over zes ontbeten met Gerrit - die een bed in zijn cabine heeft - en daarna de auto bij Autobedrijf Aarsman (Fiat Professional) in Zevenbergen gebracht voor onderzoek en reparatie.

Vanuit de showroom van Autobedrijf Aarsman
We zijn dus iets eerder weer thuis dan voorzien, maar toch een geweldig mooie maand genoten. Waar zeker drie verhalen uit komen voor het tijdschrift CamperReisMagazine.

Niets dan lof voor de medewerking van de Alarmcentrale Aveco. En voor de snelheid van handelen en de totale service (camper bij de dealer en wij thuis afgezet). Dat alles zo kort na de pechmelding! En chauffeur Gerrit was buitengewoon aangenaam gezelschap en een zeer vakkundige, ervaren, rustige en veilige rijder.

We strandden in Moritzburg. (Foto: Fuji X-T4 / 16-55 mm)Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nog meer oorlogsgraven (slot)