01 september 2020

Trip 33 - Oostenrijk (Niesmann + Bischoff + Bruckner) [10]

Het pad voor de camper wordt een riviertje...


Regen. Veel regen. Het Thüringer Wald is niet voor niets zo groen. We namen vanmorgen afscheid van Patricia van camping Thüringer Wald in Drognitz. We zagen op de heerlijk groene camping nog een eekhoorn en een haas. "Straks lopen hier ook de vossen weer over het terrein. En in de winter de wilde zwijnen: daar zijn we minder blij mee", vertelde Patricia. Binnenkort kunnen we weer een blog van haar tegemoet zien op vivakamperen.nl.

Allemaal witte koekblikken. O nee, één grijze staat er tussen... 

Onze volgende bestemming: Bad Arolsen, aan de Oranjeroute. Ik was hier eerder met de motorfiets. Mooi slot, waarin een neef van prinses Beatrix woont. Een hotel Zum Holländer, van een Nederlandse familie. Net als de vorige keer sta ik hier voor een gesloten deur: Ruhetag. Ik had ze even gedag willen zeggen: ik logeerde hier jaren terug toen ik een motorreportage over de Oranjeroute maakte.

Op camping Thüringer Wald konden we alleen contant betalen: dat lukte net. In Bad Arolsen is de voorraad weer aangevuld. En toen naar de camperplaats hier aan een stuwmeer: de Twistesee. Wat een grote CP is dit! Lopend zijn we naar het dorpje hier tegenover gegaan en aten daar heerlijk in een Südtiroler Stube. Lekker en betaalbaar: dat gaat in Duitsland uitstekend samen. 

We eten vaak buiten de deur. Maar hier wordt een campermaaltje bereid.

We kijken uit op het meer met dit 'Seecafé'.

De camperplaats heeft verschillende niveaus.

Onze paraplu kan eindelijk drogen.


Langs het meer loopt een wandelpad.


Alle voorzieningen zijn hier aanwezig.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten