31 augustus 2020

Trip 33 - Oostenrijk (Niesmann + Bischoff + Bruckner) [9]

Gisteren kwamen we rond half acht aan op camping Thüringer Wald van het echtpaar Michel en Patricia Telgenhof Oude Koehorst in Drognitz. Vijf jaar geleden startten zij deze camping: Patricia blogt erover op vivakamperen.nl. Gisteren niet gemeld: vlak bij de camping stond een ree langs de weg met twee jongen. Prachtig!

Het regende gisteren. Nee, het góót. Onderweg en ook bij aankomst op de camping. Daarom heb ik de bus maar voorzichtig weggezet: het is hier nogal drassig overal en dan zit een camper binnen de kortste keren vast. Ik zag wel een 4 x 4 jeep ergens staan hier, maar als ik dat nou kan voorkomen.

Vanmorgen bijna zes km gewandeld richting het stuwmeer. Over de weg naar beneden, door het bos terug. 'Beneden' is ook een camping, maar dat is toch eerder een wat trieste verzameling d-h-z hokken. De camping waar wij nu staan is groener, ruimer maar mist de directe aanwezigheid van het water. Ons wandelrondje vanmorgen
Natuurlijk hebben Patricia en Michel ook last gehad van COVID-19. Maar nadat de reisbeperkingen waren opgeheven ging het ook hier 'los'. De Gaststätte is dicht gebleven: deze kan volgens de afstandsregels hooguit zes personen herbergen en dat loont niet. Maar het kampeerwinkeltje draaide daarentegen beter dan ooit. De toekomst wordt hier met vertrouwen tegemoet gezien.

Overal stroomt water na de overvloedige regenval van gisteren


Het wild bijvoeren in de winter en dan daarna zeggen:
'We moeten wel jagen, want er komen veel te veel dieren'
Overal palen voor de roofvogels. De buizerd hoor je hier voortdurend


We hebben alle ruimte op de camping Thüringer Wald 


Ook op de camping stroomt het water overal
Geen opmerkingen:

Een reactie posten