13 januari 2023

Een paar maanden 'dakloos' vergt vooral organisatie

Nee, we zijn niet op straat gezet, gelukkig. We kiezen er zelf voor om de huur per 19 januari op te zeggen en in de buscamper te 'wonen' tot ons nieuwe appartement klaar is. Er wordt hard aan gewerkt, we hebben de eerste termijn intussen betaald. Geplande oplevering: augustus/september. 

Intussen hebben wij onze inboedel wel zo'n beetje ingepakt: heel veel persoonlijke spullen (boeken, PC en accessoires, servies, kleding) worden die maanden opgeslagen, spullen die we tussendoor nodig denken te hebben staan in een opslag waar we 24/7 bij kunnen (Eurobox) en verder nemen we in de camper mee wat we altijd onderweg bij ons hebben. 

Organisatie

Dat alles bij elkaar vergt de nodige organisatie. Want intussen moet de camper nog een APK-keuring hebben, veranderde ik van stalling, gaat het werk mondjesmaat door, moet er veel worden afgevoerd naar de milieustraat en kringloopwinkel ('ontspullen': het appartement is veel kleiner dan het eengezinshuis met garage nu) en waren we ook nog drie dagen kwijt aan het uitzoeken van slaapkamer, woonkamer, eetkamer en vloer.
Maar nu is het bijna zo ver. Maandag komen de verhuizers de boel ophalen. Dinsdag gaat de camper naar de dealer, die woensdagmorgen de APK verzorgt. Woensdagmiddag de camper inrichten en op een camperplaats overnachten. Donderdagmorgen de oplevering van het (huur)huis aan makelaar en huisbaas en dan... dan zijn we 'vrij'. 
 

Zuiden

Ik wil in Nederland nog even controleren of de camper helemaal in orde is, zaterdag over een week eten we nog bij dochterlief en zondag willen we dan in zuidelijke richting vertrekken. Geen haast, als we op 2 april maar weer terug in Nederland zijn. Van 2 - 5 april hebben we een camping in Amsterdam gereserveerd. Zodat we op 4 april in het Concertgebouw de Matthäus Passion kunnen bijwonen. Uitvoerenden: die Akademie für Alte Musik Berlin, een gezelschap dat al lang op mijn lijstje staat om een keer live te horen en te zien.

Later in april verzorg ik een fotografieworkshop voor de NKC. Voor daarna hebben we nog geen plannen. Al heb ik wel zin in Zweden of Ierland. Of Schotland.

Maar nu eerst verhuizen. 

Update zaterdag 14 januari

Alles wat in de opslag moet is wel zo'n beetje in verhuisdozen gestopt. Dat zal me een chaos geven als dat straks in het kleine appartement binnenkomt...
Vanmorgen alles losgekoppeld: Ziggo, telefoon, luidsprekers, tuner/versterker, CD-speler, Hue, Woonveilig. Benieuwd of ik dat straks allemaal weer aan de praat krijg.

De Huawei B818 mobiele router zorgt nu thuis voor prima internet en wifi. Ik breidde ons Red together abonnement bij Vodafone uit met één nummer, dat in de router zit. Dat kost 14 euro en biedt in het buitenland 40 Gb. Onze telefoons hebben dat ook, dus 120 Gb bij elkaar. Dat moet wel lukken...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten