10 januari 2023

Internet onderweg: met dank aan China

China   Een paar maanden weg van huis, maar niet zonder internetverbinding natuurlijk. Om onderweg toch internet te hebben is de hotspot van onze telefoons een oplossing, maar via Marktplaats kocht ik een mobiel modem: de Huawei B818. Nieuw toch altijd nog 250 euro, maar gebruikt natuurlijk een stuk voordeliger. Op de Facebookpagina van Buscamperclub las ik veel positieve berichten over dit apparaat.

Xipo   Vandaag kwam hij binnen, de data-simkaart van Xipo kwam eveneens vandaag - met de post. Daar staat al 2 Gb op. Kaartje erin, website bezoeken, alles werkte in een paar minuten. Op de IP van de router een en ander ingesteld en klaar is Kees. Nu nog even afwachten hoe de ontvangst in het buitenland is. Er is een aansluiting voor een externe antenne beschikbaar, net als een ethernetaansluiting om deze - thuis - met het modem van je eigen provider te verbinden. En ook dat is handig, Dit modem heeft wel stroom nodig. Maar ook dat hebben we aan boord van de camper.

SIM   De router. De Huawei B818-263 4G WiFi router biedt internet met downloadsnelheden tot 1,6 Gbps. Plug een simkaart in de modem router en sluit de stroomkabel aan. Eenvoudige ge├»nstalleerd dus! Er kunnen 64 apparaten tegelijk worden aangesloten. Dat moet toereikend zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten