20 januari 2023

Trip 82 [4] Sneeuw!

Licht   Dat het kkkoud is, daar kan niemand iets aan doen. Maar een lampje boven de afwasplaats, dat zou wel fijn zijn. Ik heb het als suggestie op de betaalenvelop geschreven. Met stroom, elektrische kachel en twee personen is het hier net twintig euro per nacht. Douchen kost 50 cent. Alleszins redelijk, in deze tijden van dure energie. Laatste nieuws: zeer binnenkort komt er een nieuw sanitairgebouwtje met: buitenverlichting boven de afwasplaats.

Hertenragout   We zijn de eerste avond lekker begonnen: op het menu de eerste avond hertenragout. Een maaltijd voor twee personen in een pot, gekocht op de Lünenburger Heide, eerder dit jaar. Beetje rijst erbij, nog wat tomaatjes er doorheen, glaasje rode wijn: het zijn fijne momenten. Op de dag dat in Oekraïne enkele belangrijke bestuurders door een helicopterongeluk om het leven zijn gekomen. Een Russische aanval, ga ik vooralsnog vanuit. 

Wit   De tweede avond eten we in De Cockpit, bij het vliegveldje hier dichtbij. Seppe heette het lang, International Airport Breda heet het tegenwoordig. Ja, ieder meent dat zijn uil een valk is. Het eten was prima. 's Avonds zien we dat het begint te sneeuwen. En de volgende morgen is het prachtig wit. Gauw naar buiten, want koud is het niet. Als ik weer binnen ben begint het al te regenen.  

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten