28 januari 2023

Trip 82 [10] San Sebastian. Of Donostia...

Heen wandelt het omlaag, terug... Zicht op Zarautz.
Naam   Als je in België naar Bergen wilt en je Mons voorbij rijdt... Zoiets kan hier ook gebeuren. We willen de bus naar San Sebastian nemen, maar dat noemen ze hier ook Donostia. Gelukkig wist Zij het - anders zochten we er nu nog naar.

Elk uur   Wat doe je op een dag met vier graden, grijs en vaak miezer of flink meer hemelwater? Binnen zitten kan, maar een paraplu pakken en op stap gaan kan ook. Met de bus dus naar San Sebastian. Half uur lopen naar de bus: heen naar beneden, terug weer omhoog. We zijn nog jong gelukkig.

Stroom   Lange, gelede bussen rijden hier. Automaten, en voor de passagiers USB-aansluitingen bij de zitplaats. Op de terugweg meldde de vriendelijke chauffeur tijdig dat we Zarautz naderden. Wat wij natuurlijk ook al wel hadden gezien.

Wijn   Direct bij de uitgang van de camping staan hier ook de wijnranken.

Wachten   Op werkdagen gaat de bus elk half uur, in het weekend elk uur. En dus reed hij net weg toen wij aankwamen. Geen nood: even naar het strand. Daar een kop heerlijke kop café con leche gedronken. Met een lokale koek erbij.

Strand   'Onze' koffietent in het stadje waar ook de camping is. Dan is wachten op de bus helemaal niet erg.

Zwemmers   San Sebastian heeft een prachtig stadsstrand. En waarachtig, er waren enkele helden die toch gewoon even te water gingen - in alleen een zwembroek. Schijnt gezond te zijn. Maar wij moeten er niet aan denken.

In de war   Natuurlijk zijn zij er ook. Op zijn trektocht wordt Don Quichot - tamelijk de weg kwijt  - vergezeld door zijn buurman en dienaar Sancho Panza. Mooi verhaal uit het begin van de 17e eeuw. Een grote versie van dit beeld staat in Madrid.

Lezen   Geen idee of de Spanjaarden erg belezen zijn. Een mooie bibliotheek heeft San Sebastian in elk geval wel.

Tapas   Veel tijd om iets te bezoeken hadden we eigenlijk niet. We wandelden over de boulevard en door straatjes. Natuurlijk aten we tapas. 

Kunst   Wat je met zand en een stokje kunt doen!

 

 

 

Onder: weer terug op de camping. De mooie 'brandweerwagen' staat er nog.


 




 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten