08 november 2023

Nomadisch bestaan komt ten einde

Op 20 januari
van dit jaar verlieten wij ons huurhuis in Bergen op Zoom om tot aan de oplevering van ons nieuwe appartement in Wouw in onze buscamper te wonen. Die oplevering is nu in aantocht: in de week van 1 december gaat dat gebeuren. Met de werkzaamheden die dan nog in het appartement uitgevoerd moeten worden zullen we dus ongeveer een jaar 'nomadisch' hebben geleefd. En dat verliep probleemloos, eigenlijk.

Met sneeuw vertrokken op 20/1 richting Spanje/Portugal

Drie onderbrekingen waren er. Zo sliepen in Portugal twee nachten in een vakantiehuisje, in Wouw ruim twee weken in het huis van onze dochter en haar gezin en de laatste bijna twee maanden - met veel storm en regen - in een 'aanleunwoning' van ongekend ruimhartige vrienden in Culemborg. Met onze camper onder hun carport, ook dat nog. We zullen ze nooit genoeg kunnen bedanken.

Het vaakst stonden we op camperplaats De Rucphense Weide in Rucphen. Heel fijn dat we daar altijd terecht konden!


Onze trip naar Spanje en Portugal is vastgelegd met Polarsteps en daar dus ook na te lezen.  Op het kaartje hiernaast is de route te zien die we toen hebben afgelegd. Prachtige plekken hebben we bezocht, leuke ontmoetingen waren er onderweg.

In april verbleven we enkele dagen op de Gaasperdamcamping in Amsterdam. Daar kon ik een onderwerp van mijn loodjeslijst schrappen na het bijwonen, in het Concertgebouw, van de Matthäus Passion door die Akademie für Alte Musik Berlin. 

Tussendoor is de camper ook nog voorzien van een LPG-aansluiting en fles.

Hierna toerden we nog in eigen land rond (Zutphen, Ede, Drenthe en meer), alvorens we naar Kroatië en Italië vertrokken. Ook met Polarsteps vastgelegd. Verder bezochten we met de camper nog de CaravanSalon in Düsseldorf, het mooie en aangename Haarlem en 's Hertogenbosch, waar we de 'stembus' van NPO Klassiek op bezoek kregen en wij op de gelijknamige radiozender te horen waren. 

Met de camper ga ik nu nog solo naar de kraanvogeltrek kijken (in Duitsland of Frankrijk, weersafhankelijk), dan zijn we nog even samen hier in Culemborg. Op 2 december parkeren we de camper in de buurt van ons nieuwe huis. Zodra daar een bed staat - en er gordijnen zijn - verblijven we in het huis. Maar dat wordt zeker januari. De wanden en de vloer komen nog wel dit jaar gereed. 

Ik kijk uit naar het moment dat de nieuwe meubelen worden neergezet, internet en de televisie zijn aangesloten en de geur van versgebakken brood - van meel van de Wouwse molen, op loopafstand - zich verspreidt in de woonkamer.
Bij het Alhambra in Granada: één van de vele hoogtepunten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rubriek Mijn camper en ik