20 augustus 2020

Trip 32 - Ommen, Soesterberg en Etten-Leur [3]

Vandaag verplaatsen we ons, onder een steeds bewolktere hemel, naar camping De Krakeling in Zeist. Alles is hier keurig geregeld: ontvangst, sanitair, wifi. Grote plek voor de bus, rustige camping. Onderweg dronken we koffie bij een McDonald's Café

Eenmaal op de camping regent het af en toe. Maar we willen toch op de fiets naar de NKC in Soesterberg - daar gaan we als vakjury de nominaties Kampeerauto van het Jaar bepalen. In drie categorieën: integraal, halfintegraal en buscamper. Na deze bespreking eten we daar ook wat. 

Camperplaats Landgoed De Stekkenkamp, Ommen

Zwerfauto
Bij het zien van deze foto op Facebook reageerde iemand met: 'Daar wil je toch niet staan?' Dat moet iemand zijn die onvoldoende in de gaten heeft dat een zwerfauto is om mee te rijden en in te slapen. En dan maakt het voor één of twee nachten niet uit waar je staat als dat vlak bij je doel is. In ons geval Ommen. 

Als we willen kamperen - luifel uit, stoelen en tafel buiten enz. - dan gaan we naar een camping. Overigens: verschillende campers op de foto hadden hun luifel uit staan: de telelens vertekent het beeld waardoor de afstand tussen de campers kleiner lijkt dan deze in werkelijkheid is. Prima camperplaats, Landgoed de Stekkenkamp in Ommen. Niet voor niets staan er vrijwel altijd wagens geparkeerd. Voor 12,50 EUR per nacht met stroom kun je geen armoede lijden. Ter vergelijking: De Krakeling in Zeist kost ons deze nacht ruim 27 EUR. 

Vanmiddag hebben we - de vakjury Kampeerauto van het Jaar NKC - in Soesterberg de drie nominaties bepaald waaruit een ieder straks zijn/haar favoriete camper mag kiezen. Dat gebeurt online en wordt via de website NKC en via sociale media bekend gemaakt - vanaf oktober. Buscampers, halfintegralen en integralen.

Vanaf de bosrijke camping De Krakeling konden we met de fiets naar het kantoor van de NKC, waar we trouwens ook heerlijk hebben gegeten.

Het is drukkend warm: een rondje wandelen over de camping levert natte ruggen op. Naast de camping is heide, met schapen. Een paar foto's hierbij.

Schapenkudde naast camping De Krakeling.

Hier is een puberfeestje in voorbereiding (camping De Krakeling).  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten