25 augustus 2020

Trip 33 - Oostenrijk (Niesmann + Bischoff) [2]

 Het valt ons elke keer weer op, al zijn we vijftien maanden verder: het wegrijden en aankomen, waar dan ook, gaat met een camper heel veel gemakkelijker en sneller dan met de caravan. Niks aanhaken, pootjes in/uit draaien, je auto verlaten als je wat wil drinken en zo verder. Heerlijk, een camper.

Dit viaduct is sterker dan dat destijds in Genua. Hopen we.


Met de caravan om half negen weg lukte ons (..) zelden: met de camper is het geen enkel probleem. We zijn vandaag aangekomen in Wertheim: verder dan gedacht en gepland. Het was erg rustig op de weg, geen enkele vorm van oponthoud gehad. Tanken en koffie, dat wel.

Wertheim is een prachtig, bijna middeleeuws plaatsje. De eerste CP was helaas vol, maar aan de overkant is er nog één. Wat mindere plek, maar op dezelfde loopafstand van het stadje. Kosten vijf euro, geen voorzieningen. We hebben er gelijk maar heerlijk gegeten. Na een kop Milchkaffee bij een bakker: alleen daarom zou je al naar Duitsland willen.
We bezochten een kerk en we wandelden omhoog naar de burcht. Van waar we een mooi zicht hadden op de andere camperplaats.

Morgen verder richting Salzburg. Niet vergeten een Oostenrijks Autobahnvignet te kopen. Dat redden we precies met tien dagen.

Meer beelden hieronder.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten