09 maart 2021

Gemeenteraad Veere akkoord met hogere parkeertarieven


Automobilisten zullen tot wel 5,20 EUR per uur moeten gaan betalen om op sommige plekken in de gemeente Veere te parkeren. Een voorstel om de tarieven op sommige plekken fors te verhogen, is onlangs met een nipte meerderheid aangenomen door de gemeenteraad.

Coalitiepartijen PvdA/GroenLinks, CDA en DTV (Dorpsbelangen en Toerisme Veere) schaarden zich tijdens een digitale vergadering achter de plannen van hun eigen college. De drie partijen hebben samen 10 van de 19 zetels in de gemeenteraad en dus een meerderheid. Amendementen van de oppositiepartijen SGP/ChristenUnie, VVD en Lijst Van Kervinck over de hoogte en de duur van het parkeren, werden door de coalitiepartijen weggestemd. 

Dit betekent dat ook het parkeren aan de zeedijk bij Westkapelle een dure aangelegenheid wordt. Natuurlijk zijn niet alleen campers hier de dupe van, maar ook mensen uit Zeeland zelf die naar de kust willen. Het Nederlands Bureau voor Toerisme voorspelt dat de stroom toeristen naar de gemeente Veere de komende tien jaar met zo'n 50 procent zal toenemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten