11 maart 2021

Tour de France winnaar Tadej Pogačar kiest Carthago camper

De verrassingskampioen van de Tour de France 2020 zal in de toekomst een Carthago c-compactline als basiskamp gebruiken bij zijn wedstrijden. De jonge Sloveense wielrenner Tadej Pogačar ontmoet zo een winnend merk: beide zijn succesvol van start gegaan in 2021.

Pogačar won eind februari de UAE Tour, een eerste topevenement van het wielerjaar, Carthago behaalde een eerste plaats bij de European Innovation Award. Nog een overeenkomst: in 2008 reed Tadej Pogačar zijn eerste professionele race, in hetzelfde jaar dat de eerste camper uit de nieuw gebouwde fabriek in Odranci / Slovenië rolde.

Bergetappe
De premium sportman en de premium camper vullen elkaar perfect aan. De ster van de wielrenner Tadej Pogačar (22) steeg in 2019. In die tijd eindigde hij op een uitstekende derde plaats in de Vuelta, de veeleisende Ronde van Spanje. De grootste coup van de jonge ster tot nu toe volgde in 2020, toen hij verrassend de Tour de France won na een betoverend optreden in de voorlaatste bergetappe. Met zijn 21 jaar was hij de op één na jongste winnaar in de geschiedenis van de legendarische race. Naast het eindklassement won de uitblinkende wielrenner drie etappes, alsmede het bergklassement en het juniorklassement.

Het succesvolle en op groei georiënteerde premiummerk Carthago is daarentegen al jaren gewend om te winnen: De campers zijn seriewinnaars bij gerenommeerde wedstrijden, of het nu gaat om de verkiezing van de Camper van het Jaar of de European Innovation Award.

Carthago c-compactline: perfecte basis voor de wereldklasse sporter.
De wedstrijdsporter heeft een Carthago c-compactline I 141 LE Super-Lightweight gekozen als basiskamp voor zijn wedstrijden. De geïntegreerde camper is even slank en goed getraind als de wielrenner en net zo getrimd voor lichtgewicht constructie en stabiliteit als zijn racefietsen. Binnen kan de fietser zich ontspannen in de comfortabele zithoek en genieten van verfrissingen uit de functionele keuken, een douche nemen in het praktische Vario-draaibad en ontspannen in de eenpersoonsbedden in het slaapgedeelte. Er is genoeg ruimte voor fietsen in de garage aan de achterzijde, die van beide kanten toegankelijk is. Kleding en uitrusting passen in de grote bergruimten in het woongedeelte en in de dubbele bodem van de Carthago.

Opnieuw Tour de France

Voor het wielerjaar 2021 heeft Tadej Pogačar weer veel gepland. Op het programma staan talrijke klassieke races. Het hoogtepunt van het seizoen is opnieuw de Ronde van Frankrijk, die gepland is van 26 juni tot 18 juli. Zijn verblijf voor onderweg is al geboekt: de Carthago c-compactline.