26 maart 2021

Trip 38 [6] Lauwersmeer: de ondergaande zon

Natuurlijk is het een cliché van hier tot Tokio: de ondergaande zon. Maar A. en ik vinden het zó leuk om dit vast te leggen. Camera, lenzen, statief, compositie zoeken... Dus gisterenavond konden we ons hart ophalen bij de boot naar Ameland (Holwerd). Er is een parkeerplaatsje, dus parkeren en knippen maar...

Vandaag onze laatste dag: morgen vertrekken we naar Drenthe.

Ja, dat was een fijn zonnetje gisterenavond. Vandaag: lekker, ochtendje niets-doen. Boodschapjes in de - hier best uitgebreide - campingwinkel, koffie, achterstallige e-mails op de laptop wegwerken. Dataverbinding via de telefoon: met maandelijks 200 Gb (voor twee personen) is dat geen enkel probleem. Wifi is doorgaans 'bagger', zeker als het wat drukker is, en bovendien allesbehalve veilig. Als ik al wifi gebruik dan zet ik eerst VPN aan.

Krijg net een bericht dat Hymer aan de kampeerbeurzen in  Düsseldorf (CaravanSalon) en Stuttgart (CMT) nog maar één keer in de twee jaar zullen deelnemen. Verstandig besluit: elk jaar is echt te veel van het goede en onnodig kostprijsverhogend. (Ik schat dat de jaarlijkse beursdeelname 8 tot 10% van de kostprijs van een caravan/camper vormt.) Bezoek gewoon een paar goede dealers: dan kom je meer te weten dan met een bezoek aan een beurs. (Een leuk dagje uit is dat overigens wel.)

Schuim. Je ziet dat vaker. Geen idee waar het vandaan komt en of het een slecht of goed teken is.
Landalpark hier dichtbij. Even doorheen gefietst. Mooie plek, mooie huisjes.


Er is een veerpontje naar de overkant, Lauwersoog, van het Landal park. Maar niet op een vrijdagmiddag in maart.


Wat een heerlijke Hollandse luchten hebben we vandaag boven het Lauwersmeergebied.


Enkele huisjes van het Landalpark hier bij het Lauwersmeer.


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten