11.9.22

Trip 77 [3] Van Oirschot naar nieuwe CP in Lunteren

Tuincentrum   Gisteren, zaterdag, was een dag vol afwisseling tussen buien en zon. In combinatie met de schaduw van de bomen op ons zonnepaneel besloot ik gisteren toch maar even de walstroom aan te sluiten. We fietsten (bijna...) tussen de buien door naar een groot tuincentrum in de buurt, om iets te kopen voor het stel in Oirschot waar we gisterenavond op bezoek waren. Wat een prachtig en groot tuincentrum! Beetje rommelig hier en daar, maar dat heeft vast te maken met de 'kerstshow-in-opbouw'. 

Inpakken   Klein nadeeltje: je moet je cadeautje zelf inpakken. En dat is een vaardigheid die je moet leren...


Hieronder: Lunteren en de boeren

 


Nieuw   De CP in Lunteren waar we staan is pas sinds 5 augustus geopend. Splinternieuw dus - en zo goed als vol. Het is in de bijbelgordel, dus oorspronkelijk was het niet de bedoeling dat je op zondag aankomt. 'Maar de mensen komen zo rustig dat we dat nu niet meer vermelden', zegt de beheerster met een bijbelvast gevoel voor marketing. Hoe dan ook: een prima CP in een geweldig mooie omgeving!

Gesloten?   Op de fiets besluiten we hier wat te drinken. Binnen zitten mannen naar Max Verstappen te kijken en... te roken! 'We zijn eigenlijk gesloten', zegt de uitbaatster. Ja ja. We rekenen vijf euro af voor twee glaasjes jus d'orange. De Heer zag dat het goed was.


Boerenverstand   'Haagse idioten helpen de boeren naar de kloten'. Het rijmt wel, maar klopt niet. De boeren helpen de natuur naar de ... 'Met boerenverstand kom je verder', las ik een stukje verderop. Inderdaad. En dan weet je dat de veestapel wel moet krimpen. En geen voedsel zonder boeren? Wat een onzin: wie zegt nu dat er geen boeren meer mogen zijn? Het moet alleen anders!

Drie   Grote jongens op driewielers. Zeg dat maar niet tegen ze... Mooie voertuigen, mooie figuren (m/v) erop.

Wild   Ons uitzicht: een rand wilde bloemen. Prachtig!

 

Hieronder: een indruk van de kersverse CP in Lunteren.


Terrasje   Tussendoor deden we nog even boodschappen in Sint Oedenrode. Daar kan dat, in Lunteren niet... Midden in het centrum bleken terrasjes en een Albert Heijn. Die combi is niet te verslaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

HELDEN gezocht