22 augustus 2021

Trip 50 [2] Tilburg: Trappistenklooster, stadswandeling, ballon en BBQ

Alcoholvrij   Het was een heel programma dat we voorgeschoteld kregen. Fietsen en lunchen bij het Trappistenklooster - waar net alcoholvrij bier werd geïntroduceerd - fietsen naar het centrum van Tilburg, rondwandeling daar met stadsgids, fietsen naar de campers en tenslotte - tot het begon te regenen - een soort BBQ, bezorgd door een cateraar.

Heuvel   Stadswandeling met gids - een gepensioneerde geschiedenisleraar. Altijd interessant. Tilburg, de meest katholieke stad. De industriële geschiedenis. Mooie straatjes, bijzondere gebouwen.
Hier de St. Joseph kerk, ook wel Heuvelkerk genoemd. Op een heuvel, al was 'heuvel' in het verleden ook de aanduiding voor een bestuurlijke eenheid.

Jezus   Zelden zag ik een onsmakelijker Jezus-beeld. Hier in de Joseph kerk in Tilburg. Met echt haar, volgens de gids...
Neogotiek   De Joseph kerk staat al sinds de 19e eeuw in Tilburg, ontworpen door H.J. Van Tulder. Bijzonder aan deze kerk zijn de uit hout gesneden neogotische vleugelaltaar en het torenuurwerk.
Vuur   Naast onze campers ging 's avonds een ballon de lucht in. Altijd bijzonder om te zien. Het mandje was best aardig gevuld.
Enkele uren later kwam de ballon weer terug op de basis - opgevouwen, achter de auto.
Eten   Dat smaakte na een dag met diverse activiteiten. Het ding aan krijgen kostte wat moeite, maar daarna...
Muziek   De camperplek is redelijk. Sanitair is er alleen als de beheerder er is (overdag). We 'genoten' twee avonden van muziek. Als je van Bach houdt is twee avonden op het niveau André Hazes wel even doorbijten... Maar we hebben ons er doorheen geworsteld.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boordaccu uitschakelen