18 augustus 2021

Trip 49 [12 en slot] Wandelen en toch maar vertrekken

Ruimte   Eigenlijk hadden we het plan - en de mogelijkheid - om twee nachten in de Kip Shelter te slapen. Maar de ruimte bleek wel erg beperkt... Gisterenochtend besteedden we nog aan een 'groene' wandeling, 's middags ging het behoorlijk regenen. De horeca in en rond Winterswijk sluit op dinsdag, dus de ochtendwandeling was er een zonder koffie. Zelfs op een nabijgelegen camping was de horeca dicht. "Nee, hier in de buurt is verder niets", meldde een medewerker. Hoogseizoen, Winterswijk: wat dóen jullie nou?

Mondriaan   Aan het einde van onze wandeling begon het al te miezeren. Dat ging over in plenzen. De middag brachten wij door in de Villa Mondriaan - waar Piet Mondriaan woonde en werkte en de eerste ideeën voor zijn abstracten ontstonden. Prachtige landschappen schilderde hij. Mijn favoriete schilderij: de hooibergen (zie hieronder).
Sfeer   Een 'vroeg' werk van Piet Mondriaan. Zó sfeervol, zo vol details, zo'n mooie compositie met doorkijkje, evenwicht, lijnen, kijkrichting. Te zien in Villa Mondriaan in Winterswijk. Met voldoende parkeerruimte in de buurt voor onze buscamper (640 cm plus fietsenrek).

Limes   In de plensregen reden we hierna richting huis. Met een tussenstop in Opheusden, op camping De Linie. Aardige mensen, een verharde plek naast het toiletgebouw. Enthousiaste eigenaar: motorfietsen, de Romeinse Limes route en nog veel meer. De camping is het hele jaar open: daar ga ik nog wel eens naar terug als het droog is.
Veilig   Als wij in de Kip Shelter verblijven voor onze Ode aan het Landschap mag onze camper even naast de schuur staan. Uit de loop, uit het zicht vanaf de weg, dus veilig. Maar ja, de Achterhoek: daar is het overal veilig toch?

Toorop   In Villa Mondriaan is meer te zien dan Mondriaan. Zoals dit werk, en Jan Toorop. [telefoonfoto]

Trip 50 En nu zijn we weer thuis. Vrijdag vertrekken we voor de volgende trip. De kilometerteller is de 32.000 gepasseerd. We hebben vrijwel volledig zonder stroomaansluiting gestaan.

 















Geen opmerkingen:

Een reactie posten