09 augustus 2021

Trip 49 [4] Wandelen in het Vechtdal

Wandeling   
Maandag wasdag. Maar niet voor ons, op pad in Beerze. We hebben vandaag de wandelschoenen aangetrokken voor een tochtje van 14,1 km - deels de Vechtroute. Prachtige wandeling, met afwisselende landschappen, hoogteverschillen, vrijwel volledig onverhard en over een camping (Huttopia de Roos).

Pannenkoeken   Vanavond in Hardenberg - met de fiets: bijna droog - pannenkoeken gaan eten met de kleinzoons. Zij blijven nog bijna twee weken staan, wij trekken verder - richting Groesbeek, waar we woensdag willen aankomen. Morgen zoeken een plekje onderweg, doen we boodschappen, tanken we. Op de terugweg met de fiets kwamen we langs een melkautomaat: een lekkere fles boerenkarnemelk gekocht!

Facebook   Krijg ineens meldingen van mensen die zeggen een vreemd Messenger-bericht te hebben ontvangen. Gehackt dus. Een mooie aanleiding om nu met Facebook te stoppen - ik speel al maanden met die gedachte.

Warm water   Op de Facebookpagina van Camping de Zandman had ik - toen dat nog kon... - gemeld:
Fijne camping, mooie plekken voor campers. Alleen: geen toiletpapier en 20 cent voor amper een minuut warm water (douchen en afwassen). Dat is wel jammer. En niet meer van deze tijd.
Daar volgde al snel een reactie op:
Toiletpapier past niet in het coronaproof protocol en de tijd van douche is 3,5 min en is een lage drempel.
Vrij douchen past niet bij ons want dan komen ze van naast gelegen campings.
Deze is er al vroeg bij.

Zielenpoot   Het eerste deel van deze reactie suggereert dat er vóór corona wel toiletpapier was. En dus zouden er closetrolhouders moeten zijn. Nou, die zijn er niet en ook geen schroefgaatjes waar deze gezeten zouden kunnen hebben.
Op de naastgelegen camping Beerze Bulten is het douchen gratis. Dus het zou een enkele zielenpoot moeten zijn van een ander terrein. Die op Beerze Bulten een stuk minder snel opvalt dan hier. Dus als ik 'illegaal' gratis zou willen douchen zou ik wel weten waar dat te doen.

We zagen heel veel maïs vandaag.
Geld   
Over geld gesproken. Er is bijna 7 miljard euro te veel uitgekeerd aan subsidies voor werkgevers in coronatijd, blijkt uit onderzoek van Follow the Money. Het bedrag kan nog verder oplopen wanneer de meest recente cijfers bekend worden. Het geld verdween in vastgoed, bedrijfsovernames en de spaarpot van de bedrijven. Dat is nog eens iets anders dan 20 cent voor een paar minuten douchen... Het lijkt erop dat ondernemen en criminaliteit dichter bij elkaar staan dan je hoopt.
Onze lunchplek vandaag: Junne. Het bestaat al 300 jaar.


We zagen veel maïs, maar ook heel veel varens.

We passeerden ook Huttopia de Roos, een mooi aan de Vecht gelegen camping. We dronken hier een vorstelijke koffie.
Mooi vlechtwerk ook weer!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten