15 augustus 2021

Trip 49 [9] Wijn, fietsen en Winterswijk

De Colonjes - hier ook de lunch genoten
Wijn   Wat een geweldige dag was dat gisteren. We bezochten - op de fiets - diverse wijnboeren rond camping De Zoete Aagt. Eerst nog even over die camping. Mooi terrein, groen, kleurrijk. Maar veel vriendelijkheid is er niet en het sanitair is matig. Muntjes om te douchen, en eigenlijk gewoon te weinig sanitair voor een camping van deze omvang. 

Wijn en kamperen gaan goed samen rond Groesbeek. Er is zelfs een heuse wijnroute. 
Ook dit bijzondere kerkgebouw passeerden we tijdens de wijnroute. Wijn en kamperen gaan goed samen, maar wijn en de kerk zeker ook.
Ook leuk: fietsen over rails met de draisine. Een draisine is een klein aangedreven railvoertuig, meestal te licht om voor het trekken van wagons benut te kunnen worden. Draisines worden gebruikt voor inspectieritten, om de spoorarbeiders naar de plaats van de spoorwerken te brengen en dergelijke. Het vervoermiddel werd uitgevonden door Karl von Drais. De eerste draisines waren met spierkracht aangedreven vierwielige railvoertuigen. 
's Avonds dineerden we in restaurant de Plasmolen. Fietsend door het bos. En toen ging er opnieuw een kurk van een fles.
Wijn en kamperen, wijn en de kerk, en natuurlijk wijn en asperges.
Kleurrijk kamperen op camping De Zoete Aagt. (Het hoeft immers niet altijd wit te zijn.)
Het hoeft niet altijd wit, maar het hoeft ook niet altijd groot te zijn.
Onze vrienden hebben een fiets zonder accu. Dus onze snelheid ging omlaag, hun ruggen en hoofden raakten bezweet en de heuvels waren hun gespreksonderwerp. Ze doen zichzelf ernstig tekort. Wij genieten van de omgeving en merken amper dat het omhoog gaat. Dat fietst zoveel aangenamer.
Mooie druiven. Maar de eerste goed smakende rode wijn van eigen bodem heb ik nog niet geproefd. Domweg te weinig zon. 









Aparte camperplek met verharde rijbanen.




Vanmiddag zijn we aangekomen op landgoedcamping Het Poelhuis bij Winterswijk. Wat een fantastisch terrein is dit! En wat een omgeving. Vriendelijke ontvangst (!), ruime plekken, geen verlichting (stop de lichtvervuiling!), goed en voldoende sanitair, keukentje zelfs. Morgen meer - ook over onze fietstocht van vanmiddag naar een heel bijzonder kunstproject.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten