23 augustus 2022

Camigo: camperplaatsen online boeken

Reserveren   Volle parkeerplaatsen in het weekend worden steeds vervelender voor eigenaars van campers. Met de nieuwe versie van de camigo app is het niet alleen mogelijk camperplaatsen in real time te reserveren, maar wordt ook de actuele beschikbaarheid weergegeven.

Plek   De sterke groei van het aantal recreatievoertuigen valt helaas samen met een slechts zeer matige groei van het aantal overnachtingsmogelijkheden. Daarom wordt de situatie op de velden tijdens het seizoen steeds gespannener. Al te veel plaatsen kunnen niet worden gereserveerd omdat er geen toegangscontrole of personeel ter plaatse is. Ergernis en frustratie bij het naderen van volle staanplaatsen behoren vandaag helaas tot het dagelijkse leven van mobiele reizigers.

Hardware   Om dit probleem op te lossen, heeft het team rond oprichter Guido Rasch een unieke oplossing ontwikkeld: De Pitch-Control®. De hardware controleert permanent en volledig autonoom de bezetting van de afzonderlijke standplaatsen. Daarnaast is er een administratiesysteem voor de exploitanten en een geschikte app voor de eigenaars van campers. Als via de app een reservering wordt gemaakt, wordt deze in real time op de standplaats weergegeven. Het veld regelt zichzelf bijna automatisch. De besturing van de pitch werkt volledig autonoom. Noch een stroomaansluiting, noch WLAN is vereist voor de werking.

Automatisch   Terwijl veel exploitanten van standplaatsen vandaag de dag nog veel tijd besteden aan het verwerken van reserveringsaanvragen via e-mail of telefoon, stuurt het standplaatsbeheersysteem van camigo de processen grotendeels volledig automatisch en autonoom. "We zien dat operatoren elke dag meerdere uren verwerkingstijd besparen, wat ons ook van die kant zeer positieve feedback oplevert." merkt de oprichter op. Dit wordt niet alleen mogelijk gemaakt door de innovatieve technologie van de bediening van de standplaats, maar ook door de integratie van de reserveringsoptie op de homepage van de standplaats. Sommige standplaatsen ontvangen aanzienlijke steun voor de uitvoering van de digitaliseringsmaatregel via financieringsprogramma's. "Dit betekent dat de investering voor de parkeerplaats zichzelf in zeer korte tijd terugbetaalt," zegt Guido Rasch.

Eenvoud   De aanpak resulteert in volledig nieuwe mogelijkheden voor camperaars in de app. Naast de real time weergave van de beschikbaarheid van de plaatsen, wordt het reserveringsproces tot een minimum beperkt. "Dit maakt de app zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te gebruiken!" legt Guido Rasch uit. Met een account aangemaakt of voor een tweede reservering, zijn slechts een paar klikken nodig om de reservering te maken.

Behoefte   "Het aantal reserveringen tijdens de proeffase heeft ons echt verpletterd en overtrof onze stoutste verwachtingen. Dit bevestigt zeer duidelijk de behoefte aan een dergelijke oplossing," aldus Rasch. Met de herlancering van de app gaan twee uitzonderlijk mooie plaatsen bij wijnboeren aan de Rijn en de Moezel als eerste online. Nieuwe standplaatsen op de Schwäbische Alb en op andere locaties zijn reeds in voorbereiding en zullen in de komende weken van start gaan.

Groei   Na de eerste stappen dit seizoen, moet een 3-cijferig aantal boekbare plaatsen al volgend jaar beschikbaar zijn voor app-gebruikers. "Hiermee leveren we een belangrijke bijdrage aan de digitalisering van standplaatsen en lossen we met de realtime beschikbaarheidsweergave een van de belangrijkste problemen van de hele branche op", vat Rasch het project samen.

camigo is nu gratis beschikbaar voor Android in Google Play en iOS in de Apple Appstore. Meer informatie over camigo is beschikbaar op www.camigo.info.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kerstsfeer op Rucphense weide