22 augustus 2022

Ter Spegelt: een kampeer-miljoenenbedrijf

Kamperen   Vanaf de rustige en groene camperplaats Blij-Venneke is het nog geen kwartiertje fietsen naar 'camping' Ter Spegelt. Een enorm bedrijf met tal van accommodaties - waaronder WaterLodges - en natuurlijk kampeerplekken voor tenten, caravans, vouwwagens en campers. Restaurants, zwemplassen, animatie voor de kinderen, een complete Spar supermarkt, een binnenzwembad en nog veel meer. Geen wonder dat hier heel veel gezinnen met kinderen staan en waar een nacht in het hoogseizoen met caravan en twee kinderen al gauw zestig euro kost. (Drie keer de prijs van Blij-Venneke - en die is voor een camperplaats al best 'aan de prijs'.) 

Club   Met onze kinderen hebben wij nooit op zulke 'kindvriendelijke' campings gestaan. Wij waren lid van de NCC en genoten van de rust die toen op de eigen terreinen van die club heerste. De kinderen vermaken deden we zelf. 

Maar de tijden veranderen. Mobiele telefoons, tablets, elektronische speelgoed, het was er toen allemaal niet. Een boswandeling kan niet meer, het moet een forest-experiencei zijn.

In elk geval zagen wij vandaag dat de kleinkinderen het op Ter Spegelt prima naar hun zin hadden. Een paar beelden nog hieronder.

We merkten op Ter Spegelt niets van een personeelstekort: iets waar veel bedrijven wel mee kampen. Misschien wel omdat werken op een camping leuk is, er veel jongeren een vakantiebaan in zien en wie weet betalen ze ook goed. Want er komt dagelijks heel wat geld bij dit miljoenenbedrijf binnen. Een dagje op bezoek kost al vijf euro per persoon...

Bij de ingang wordt iedereen gecontroleerd op de aanwezigheid van een Ter Spegelt-pasje. Zonder kom je er pas in na het betalen van vijf euro toegang. Kamperen anno 2022. Al zijn er uiteraard genoeg andere mogelijkheden, zoals kamperen bij de boer, natuurcampings.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten