29 augustus 2022

Trip 75 Lünenburger Heide: in bloei?

Paars   Heide bloeit tussen 8/8 en 9/9, luidt het geheugensteuntje. Eind augustus naar de Lünenburger Heide rijden is dus niet zo'n gek idee. Fotomaat Adrie komt met zijn caravan, ik een dag later, vanuit de CaravanSalon in Düsseldorf, met uiteraard de Adria Twin.

Hulp   Zondag overbrug ik de 350 km vanuit Düsseldorf zonder enig probleem. Om water en toilet te ledigen zou ik een hele ronde om het tentoonstellingscomplex moeten rijden, maar een medewerker zei: 'Rij maar hier naar binnen, tegen niemand zeggen.' Ik was dus in een paar minuten klaar. Thetford sponsort, dus ook gelijk wat 'blauw' in het toilet gedaan.

Bes   Vandaag zijn we de heide op gegaan. Vanaf een parkeerplek hebben we een rondje gelopen: heide, bos en de heel bijzondere jeneverbessen. Ja, ook hier droogte, niet de volle paarse bloei waarop we hoopten, geen mist die je 's morgens wilt zien.

Hout   Gemengd bos, loofhout, naaldbomen - het is er allemaal op de Lünenburger Heide.
Maar een flink deel is ook militair oefenterrein en dat was vanmorgen goed te horen. Enorme knallen, ontploffingen... er werd met zwaar geschut geoefend.

Stapelen   Heide en berken, maar ook steenmannetjes. Opvallend veel eigenlijk!

 

 

Hieronder nog enkele beelden van vandaag.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten