10.8.22

Trip 72 [4] Van de historische Habsburgers naar het mondaine Luzern

Overgang   Nou, dat is even een verandering. Vertelde vanmorgen dr. Josef Kunz-Koch ons van alles over de vroege Habsburgers in Kloster Muri, vanmiddag aten we aan een tafeltje aan het water van de Sunset Bar aan het meer van Luzern. Camping Lido, naast het schitterende transportmuseum hier, doet nauwelijks aan reserveren: 20% is gereserveerd, de overige 80% wordt vergeven in volgorde van aankomst. Hoewel we vroeg waren - 11:50 uur - was de camping vol. Maar: met behulp van Luzern Toerisme werd er toch een plekje gevonden...

Water   Wat een fantastische omgeving is dit. Met dit weer. Overal zijn mensen in het water - drinkwaterkwaliteit, 23 graden. 

De hele week wordt dit schitterende weer voorspeld. Wij staan hier tot zondagmorgen. 

De lunch gebruikten we vandaag met Reg van Luzern Toerisme. Hij overhandigde ons alle informatie voor onze activiteiten de komende dagen.

1000   Het binnentreden van een barokke kerk blijft altijd verwondering wekken. Zoveel pracht en praal, zoveel detaillering, zoveel betekenis voor de mensen toen, die lezen noch schrijven konden. Kloster Muri telt maar liefst vijf orgels, waaronder één groot hoofdorgel. Natuurlijk worden hier ook concerten gegeven. Kloster Muri dateert uit 1027. Ja, de Habsburgers. In 2027 wordt het 1000-jarig bestaan groots herdacht.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

HELDEN gezocht