06 augustus 2022

Trip 71 [7 en slot] Donder en bliksem als afscheid

Slotdag   Vrijdag 5 augustus was onze laatste dag in aangenaam gezelschap en in een al even aangename omgeving: camping Kapfelberg in Offenberg, Bayerische Wald. Van harte aanbevolen. We namen afscheid met een diner bij een restaurant dichtbij, waar we zes euro moesten betalen voor een liter kraanwater. Zagen we achteraf pas. Daar ga ik nog een e-mail aan wijden.

Regen en wind   Voor alle zekerheid had ik de luifel al opgerold. De wind stond er in en met zo'n terrassencamping komt het dubbel hard binnen. Toen het in de verte donderde en het rond middernacht steeds wat dichterbij kwam heb ik statief en camera gepakt... maar het resultaat valt wat tegen. Er was gewoon niet genoeg weerlicht.

Paarden   Vandaag zijn we in Zwitserland aangekomen. We vonden een 'camperplek' via CamperContact, bij een paardenhandel annex manege. Toilet, douche, stroom, het is er allemaal - al hebben we niets nodig. 

Tomas   "Wat is het warm hè? Kom maar lekker liggen joh. Of wil je nog even uit?" Dit zou een min of meer normale conversatie kunnen zijn, ware het niet dat het hier gaat om een volwassen man met Porsche Cayenne en bijpassende Hobby caravan en... een hondje. Het zoveelste bewijs dat de West-Europese mensheid volkomen doorslaat in de benadering van dieren. Honden met gebreide jasjes, complete fietskarren gevuld met hond... Hondje Tomas was ook nog eens niet opgevoed. Of heel fout. Als het stel zat te eten was Tomas permanent aan het piepen. Dertig keer werd dan gezegd 'Stil nou maar'. En 'Straks krijg je wat'. Het gepiep was bijzonder irritant, zeker om half acht 's morgens. Zo'n piepende hond, dat kun je toch je medekampeerders niet aandoen?

Foto hieronder: gisteren bij +30 graden met de voeten in het water, vandaag weer een vestje aan.Geen opmerkingen:

Een reactie posten