25 augustus 2022

Fendt-Caravan werkt samen met AlpacaCamping

Kampeerervaring Fendt-Caravan steunt en werkt samen met het jonge bedrijf AlpacaCamping, dat de kampeermarkt radicaal verandert met zijn boekingsplatform voor kamperen dicht bij de natuur en het creëren van unieke ervaringen. "Als fabrikant van vrijetijdsvoertuigen hebben wij natuurlijk altijd de kwestie van de staanplaatscapaciteit in ons achterhoofd. Daarom steunt Fendt-Caravan nu AlpacaCamping in hun visie "Elke caravanner een zo aangenaam mogelijke kampeerervaring bezorgen", legt Thomas Kamm (Marketing Manager Fendt-Caravan) uit.

Waarom AlpacaCamping?


"AlpacaCamping heeft van het begin af aan zowel de caravan als de camper in hun concept verankerd en dat is voor ons als traditionele caravanfabrikant heel belangrijk", onderstreept Thomas Kamm de verdere motieven voor deze samenwerking.


AlpacaCamping GmbH, een bedrijf dat iets meer dan een jaar geleden is opgericht, biedt een nieuwe vorm van kamperen op het platteland. AlpacaCamping wil verandering brengen in het feit dat het idee van kamperen in de natuur meestal in tegenstelling staat tot de realiteit. De vier oprichters Steffen Drews, Simon Illner, Christopher Feuerlein en Dominik Quambusch promoten met hun jonge bedrijf duurzaam, regionaal toerisme en ondersteunen tegelijkertijd lokale aanbieders. Landbouwbedrijven, wijnbouwers, particulieren, verenigingen en zelfs gemeenten kunnen ongebruikte oppervlakten aanbieden via het online platform www.AlpacaCamping.de en zo extra inkomsten genereren. Bovendien wordt nieuwe kampeerplaatscapaciteit gecreëerd, zodat overvolle campings kunnen worden ontlast. Voor de oprichters is vooral één ding belangrijk: de gebruikers.

Dit is hoe AlpacaCamping werkt: iedereen kan een gratis gebruikersaccount aanmaken op AlpacaCamping en gast of gastheer worden. Vrije plaatsen kunnen worden aangeboden als staanplaatsadvertenties op www.AlpacaCamping.de voor campinggasten. De prijs per nacht wordt door elke aanbieder afzonderlijk vastgesteld.Reserveer de staanplaats voor de gewenste periode met slechts enkele muisklikken en betaal gemakkelijk online. Hiervoor is geen reserveringsaanvraag nodig, het kan enkele weken op voorhand gereserveerd worden, maar ook enkele minuten voor aankomst op de respectievelijke standplaats. AlpacaCamping werkt hier bijzonder gebruiksvriendelijk en biedt alleen staanplaatsen met onmiddellijke boeking aan.

Andere belangrijke parameters voor AlpacaCamping zijn:

Geen minimum verblijf
Kampeerervaringen ver weg van de massa
Exclusieve kampeerervaringen met weinig buren
Hondvriendelijkheid en gezinsvriendelijkheid zijn zeer belangrijk voor AlpacaCamping

In Duitsland en Oostenrijk zijn er al meer dan 2.700 uitzonderlijke standplaatsen sinds de oprichting van het bedrijf in maart 2021. Uitbreiding naar Italië en Frankrijk is gepland.

Het aanbod van kampeerplaatsen is divers en strekt zich uit van kamperen op een boerderij tot idyllische hoekjes in de wijngaarden en belooft unieke kampeerervaringen op het platteland, ver weg van de drukte.

Het is bijzonder aantrekkelijk wanneer een kampeerplaats op een boerderij gepaard gaat met vers gelegde eieren bij het ontbijt of een wijnproeverij bij de wijnboer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Trip 99 [3 en slot] Toch nog sneeuw