27 augustus 2022

Trip 74 [5 en slot] CaravanSalon: groot en klein

Naam   Heerlijk, hele hallen vol verschillende buscampers. Of gaan we nu allemaal campervan zeggen, zoals ik vandaag verneem uit KCI-kringen (de vereniging van producenten in ons land)? Buscamper, camperbus, minivan, CUV... je zegt het maar.

Fiat   De grote verandering (evolutie?) op campergebied is het steeds meer ontbreken van Fiat, ten gunste van Mercedes, MAN, VW, Ford, Citro├źn, Peugeot... Hier een paar voorbeelden op een rijtje.

Maar het kan ook GROTER. Kijk maar verder...

Combi   Je hebt een Ferrari - waar moet je anders in rijden? - maar je houdt ook van kamperen. Is er iemand die dit probleem oplost? Jawel, gelukkig. Een camper, waar de auto zo in kan schuiven... Wat dat schuift voor de fabrikant? Geen idee.

Schuiven   Vaak is een camper aan de kleine kant. Ook hiervoor bedenken fabrikanten oplossingen. Bestaat al lang, maar toch telkens weer vind ik het bijzonder om te zien: zo'n groot voertuig is kennelijk nog niet groot genoeg. Hoe onverzadigbaar kan een mens zijn?

Achterin   Een Ferrari kun je opzij erin schuiven. Maar wat als je liever een Porsche gebruikt om boodschappen te doen? Dan is deze camper wellicht meer geschikt. Met een garage achterin. Vergt wel wat meer parkeerruimte.

 

Afrika   Een grote camper. Prima, maar dan wel een waarmee ik een wereldreis kan maken. IJsland, Afrika, Canada. Ja, dan komt zoiets wel in aanmerking. Heel stoer!


 

Tabbert   Grote campers, maar er zijn ook grote caravans. Dit is toch een hele aanhanger achter je Fiat 500.

Eriba   Meer kamperen vind ik dit type caravan. Bestaat al 'een eeuwigheid' en heeft een trouwe schare gebruikers die nooit meer iets anders willen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten