9.8.22

Trip 72 [3] Brugg, Kloster Königsfelden en Schloss Wildegg

Kamperen   De Aargau is niet zo'n bekende, toeristische regio. Zeker niet in Nederland: er zijn domweg te weinig campings en camperplaatsen. VVV-baas Holger Czerwenka zou dat graag veranderd zien, maar zo eenvoudig werkt dan niet in tamelijk bureaucratisch Zwitserland.

Foto: de Aare is hier smal, maar wel 20 meter diep. Bij een normale waterstand althans: de droogte slaat ook hier toe.

Warm  Het is nog steeds prachtig weer - fijn voor de foto's. Maar een beetje afkoeling af en toe is wel prettig.

Klooster   Prachtige kloosterkerk. Maar werkelijk bijzonder is het binnen.


14e eeuw   Nauwelijks voor te stellen: deze ramen zijn in de 14e eeuw gemaakt. En nog net zo kleurrijk en fris als - vermoedelijk - toen. De ramen behoren tot de belangrijkste kunstwerken uit die tijd. Mensen uit de hele wereld reizen hiervoor naar Kloster Königsfelden.

Familie Effinger   Schloss Wildegg. Ooit gebouwd door de Habsburgers. Maar uiteindelijk woonde er verreweg het langst een andere familie, zelfs tot in de 20e eeuw.

 

 

 

 

Origineel   Vrijwel alles in slot Wildegg is origineel. De familie was zuinig en heeft alles goed gedocumenteerd achtergelaten.
 

Onder: de Zwitserse kinderen zijn al weer naar school. Dat zal de verklaring zijn dat het nergens druk is. We konden de bus overal eenvoudig parkeren: in Brugg, bij het klooster (beide met de Easypark app) en bij het slot (gratis).


 Geen opmerkingen:

Een reactie posten

HELDEN gezocht