31 januari 2023

Trip 82 [13] Museum Guggenheim: ook binnen schitterend

Bij het Guggenheim museum hier in Bilbao staan een aantal
indrukwekkende sculpturen. Een ervan is de hond Puppy van Jeff Koons.
Hij staat er sinds 1995 en is zeer geliefd bij de inwoners. Hij wordt wel gezien
als monument voor alle dode honden, zij worden alle verenigd in Puppy.
Puppy   Verbaasden we ons gisteren over het uiterlijk van het Museum Guggenheim, vandaag was het de beurt aan het interieur. Ik had online kaartjes gekocht (65+ halve prijs + korting voor online boeken), maar geen enkele reactie per e-mail ontvangen. Dat bleek echter geen probleem. Dat we niet om 13:30 uur (tijdslot) maar fors eerder onze opwachting maakten bleek ook al geen probleem. En de camera? 'Meenemen, u mag binnen foto's maken.' 

Ruim   Museum Guggenheim geeft (moderne) kunst de ruimte. Het bijzondere gebouw met de titanium buitenkant is ontworpen door de architect Frank O. Gehry en heeft de kunstcollectie verdeeld over twintig galerijen, bij elkaar 11.000 vierkante meter. Er zijn drie verdiepingen en elke verdieping is opgedeeld in drie verschillende kamers. De indeling is bijna een magisch labyrinth. De verdiepingen zijn met elkaar verbonden door middel van een loopbrug en trappen.

Tri 82 [12a] 'Bilbao by night' is ook mooi!

Vanuit de camper hebben we op deze camperplaats een geweldig zicht op de stad Bilbao. Dat is overdag al mooi, maar 's avonds....


30 januari 2023

Trip 82 [12] Rondwandeling Bilbao

Zo'n uitzicht hebben we niet zo vaak!
Room with a view   Voor het eerst zien we deze dagen de zon. Geen regen en elf graden. Dat begint er op te lijken. Rond half tien reden we weg van de camping in Zarautz, op weg naar een CP 'boven' Bilbao, die ik online alvast had besproken. Totaal overbodig, bleek bij aankomst. Verschillende campers die in Zarautz stonden zien we hier terug. Kennelijk is hier ook zoiets als 'een gouden ronde', zoals ik dat ook op IJsland tegenkwam. Vanuit de camper kijken we op Bilbao. Bus 58 brengt ons naar het centrum van de stad. En terug. Voor EUR 2,70 per persoon (retour).

Camperplaats   Wat een bijzondere CP is dit. Twee dames in de receptie, waarvan er één Engels en de ander Duits spreekt. Kosten 15 euro per nacht, stroom 6 Amp. inbegrepen. Er is ook een toiletgebouwtje, sleutel bij de dames verkrijgbaar.

29 januari 2023

Trip 82 [11] Een 'halve' wandeling

Dicht   Vandaag wilden we via een afdaling naar de golfbaan lopen en zo door naar Zarautz. Maar werkzaamheden onderaan het wandelpad staken daar een stokje voor.

Mijn   Maar eerst via een ijzerertsmijn, hier beneden. Tevergeefs naar informatie gezocht op internet, maar ter plekke stond wel het een en ander. Dankzij de app Lens weten we nu dat een Duitse ingenieur het ontwierp en dat de mijn in 1906 is aangelegd. Een bijna wanhopige poging, gezien de ligging, om de leefomstandigheden van de bevolking ter plaatse te verbeteren. En nu dus een monument in ruste. 

28 januari 2023

Trip 82 [10] San Sebastian. Of Donostia...

Heen wandelt het omlaag, terug... Zicht op Zarautz.
Naam   Als je in België naar Bergen wilt en je Mons voorbij rijdt... Zoiets kan hier ook gebeuren. We willen de bus naar San Sebastian nemen, maar dat noemen ze hier ook Donostia. Gelukkig wist Zij het - anders zochten we er nu nog naar.

Elk uur   Wat doe je op een dag met vier graden, grijs en vaak miezer of flink meer hemelwater? Binnen zitten kan, maar een paraplu pakken en op stap gaan kan ook. Met de bus dus naar San Sebastian. Half uur lopen naar de bus: heen naar beneden, terug weer omhoog. We zijn nog jong gelukkig.

Stroom   Lange, gelede bussen rijden hier. Automaten, en voor de passagiers USB-aansluitingen bij de zitplaats. Op de terugweg meldde de vriendelijke chauffeur tijdig dat we Zarautz naderden. Wat wij natuurlijk ook al wel hadden gezien.

27 januari 2023

Trip 82 [9] Spanje - tegen de wijzers van de klok in

Golf   Grand Camping Zarautz staan we nu, net in Spanje dus met uitzicht op de Golf van Biskaje, het deel van de Atlantische oceaan tussen Bretagne en de noordkust van Spanje. We reden vandaag dik 300 km, deels over de tolweg. De dongel is en blijft handig: nergens stoppen, nergens je raam openen en soms kun je er zelfs met 30 km/h doorheen - al vind ik dat steevast te snel. We deden dus boodschappen bij een reusachtige Intermarché, konden door onze hoogte een andere plek niet op (wij zijn 2.6m hoog), lunchten op een P voor campers, dronken koffie in een fraai wegrestaurant van hout en staal en kwamen tenslotte aan in Zarautz - waar we direct ook andere Nederlanders zien. Ook mensen met een caravan, die in Frankrijk wel moeite hadden gehad overnachtingsplekken te vinden. 

Wat we onderweg ook nog zagen: tientallen foeragerende kraanvogels.  Ik weet niet zeker of dat hier blijvers zijn of doortrekkers, die even op adem komen.

Diner   Onze eerste keer Spanje met de camper vierden we met een etentje in het restaurant van de camping. Kippenvleugels voor Haar en spareribs voor mij. Vriendelijk bediend door een warm aanhanger van de herenliefde, die mijn veel te koude rode wijn graag ging vervangen door een op de juiste temperatuur. Intussen regent het pijpenstelen. De plannen voor de komende dagen hebben nog geen vaste vorm aangenomen. Guggenheim natuurlijk in Bilbao. Dat op maandag gesloten is, zoals praktisch alle musea in Europa.

26 januari 2023

Trip 82 [8] Lussac: Camping-Car park

Keten   Die Franse camperplaatsen van Camping-Car park bevallen mij wel. Met een kaart - die ik eerder kocht - kun je naar binnen, de website is uitgebreid, je zoekt gemakkelijk een locatie bij een plek of om je heen en er is doorgaans stroom (6 Amp.), water en nu zelfs een toilet. Nou ja, als het die naam mag hebben. Water lozen kan ook altijd. De overnachtingen kosten rond de twaalf euro. Je zet geld op het kaartje (debetkaart dus) en dat wordt automatisch afgeschreven.

Fris   Vanmorgen hebben we na een rustige nacht lekker een douche genomen in een enorme douche, met wastafel en plek voor tien. De rest van de dag reden in zuidelijke richting. Opmerkelijk: we komen alleen maar behulpzame en aardige Fransen tegen die Engels spreken. Ook de man bij het tankstation dat een storing kreeg, waardoor ik maar zeventien liter kon tanken. Genoeg voor vandaag, gelukkig. Nu was er tijd om het beddengoed te luchten. In de waterkoude wind...

25 januari 2023

Trip 82 [7] Nantes: daar kun je je best enkele dagen vermaken

Expositie in het Maison des Hommes et des Techniques
Petit beurre   Vanmorgen vertrokken we lopend naar de tramhalte bij de camping om het centrum van Nantes te bezoeken. Voor EUR 1,70 per persoon konden we daar na een dik kwartier uitstappen.  Hoewel de stad in de Tweede Wereldoorlog zwaar is getroffen - bombardement in 1943 door de geallieerden, omdat de Duitsers hier actief waren - is er nog genoeg te zien. Nantes is de stad van de LU biscuitjes (onder vele andere Petit beurre - wie kent ze niet), het enorme kasteel in het centrum (10e eeuw),  Airbus, Jules Verne (hier geboren in 1828), la Cigale (restaurant uit 1895), de kathedraal (vier eeuwen aan gebouwd: 15e-19e eeuw), scheepvaart en... het was ooit het centrum van de Franse slavenhandel. Het grote monument aan deze bedenkelijke periode was vandaag helaas gesloten.

App   Via Routeyou heb ik gisteravond een stadswandeling in GPX op mijn telefoon gezet en die volgden we vandaag. Met af en toe een uitstapje naar links of rechts.

Stadsmuur   De poort van Saint Pierre is het best bewaarde deel van de vestingmuur van Nantes. De poort werd gebouwd in de 15e eeuw op de Gallo - Romeinse vestingwerken van de 3e eeuw. Het militaire belang van de vestingmuur van Nantes daalde na het einde van de Honderdjarige oorlog, dus bisschop Gu Guen bouwde een huis boven de poort in de vroege zestiende eeuw. Koning Hendrik IV ging via deze poorten de stad binnen om zijn beroemde edict van Nantes te ondertekenen in 1598, waarmee vrijheid van godsdienst werd verleend aan de Hugenoten.

24 januari 2023

Trip 82 [6] Nantes: een dag om de stad te bezoeken

Stadscamping Nantes: het hele jaar geopend.
Stad Wie het hele verhaal wil lezen en zien kijkt hier. Of op Polarsteps in de rechterkolom - hier kun je ook zien waar we nu zijn. Beetje pech met de kachel - zelf hersteld - en de waterpomp - in vijf minuten bij een dealer hersteld. Verder probleemloos: het is rustig op de Franse wegen. We deden een stukje tolweg - ik heb die dongel niet voor niets - maar vandaag geheel zonder tolweg. Twee nachten stadscamping Nantes nu, voor een bezoek aan de stad morgen.

Saint Nectaire In Nederland nauwelijks te krijgen, hier uiteraard wel. Heerlijke kaas. Op brood, bij een glaasje wijn en zelfs als diner kreeg ik het ooit: verwarmd met salade erbij.

Tot nu toe niet de gebruikelijke 'negatieve' ervaringen in Frankrijk, maar juist positieve. Zelfs de monteur van de camperdealer spreekt Engels...



22 januari 2023

Trip 82 [5] Via Wouw naar Boulogne-sur-Mer

Tol Voor ons vertrek drinken we nog even koffie in Wouw. Bij 'het jonge gezin' van dochter Rebecca laten we ook een auto achter. We nemen de tunnel met tol, richting Brugge. "Is Spanje die kant uit?", vraag ik de dame achter de kassa. 'Ja', lacht ze, 'gewoon alsmaar rechtuit.' In Jabbeke wordt het tijd voor de lunch. De temperatuur loopt op naar drie graden - we vertrokken met nul. Het wegdek in België is hier en daar ontstellend slecht, vol gaten. De ontbijtbox die we op CP De Rucphense Weide kochten blijkt meer dan goed gevuld! Prima en leuk extraatje. Kunnen andere CP's nog wat van leren. De temperatuur blijft stijgen, tot zelfs 8 graden. Met zon. We rijden intussen langs de kust: eerst België, even later Frankrijk.

Nacht 1 Aire de camping car Boulogne-sur-Mer.
De TomTom Camper kreeg een update - en nu zie ik geen campings en camperplaatsen meer. Gelukkig is dat snel verholpen, al is de interface in deze geen toppunt van logica. In Boulogne-sur-Mer zijn camperplaatsen, daar pikken we er een van. De slagboom gaat omhoog als ik de EUR 9,60 heb overgemaakt in een machine. Voor dat bedrag mogen we hier 24 uur aan de kust staan.
Een mevrouw klopt aan, Vlaams horen we direct. "Ik zie dat jullie ook een Adria hebben. Wij hebben een foutmelding en nu doet het opstapje het niet meer, dus we kunnen ook niet weg." Ik zeg toe dat ik even de net ingeschonken koffie opdrink en dan kom kijken. Bij het openen van eerst de rechter voordeur zie ik het al: de hoofdschakelaar staat verkeerd. Wellicht tegenaan gestoten. Zonder dat iemand het ziet zet ik deze goed en ga via de schuifdeur naar binnen. Na een blik op het paneel zeg ik: "Ja, maar hij staat ook niet op de juiste tijd." Even draaien en vervolgens: "Even kijken of het opstapje het nu doet." Haha, die gezichten. 'Voilá, u heeft gouden handen.' Nou, geenszins, maar ik heb wel de hoofdschakelaar aangezet. Dat helpt erg...



20 januari 2023

Het jaar 2022: 139 gestolen campers

Gejat   Het moet altijd een bijzonder nare ervaring zijn als je ontdekt dat je camper is gestolen. In 2022 overkwam dat 139 eigenaren. Hier het lijstje met de meest gestolen campers. Van de overige merken op het lijstje werd er steeds maar één exemplaar ontvreemd. Van de 139 gestolen campers zijn er maar 37 teruggevonden.
In 2021 werden 93 campers zonder toestemming meegenomen. Een flinke stijging dus in het afgelopen jaar!

Bron: Landelijke centrum Intelligence- en expertise centrum voertuigcriminaliteit

Trip 82 [4] Sneeuw!

Licht   Dat het kkkoud is, daar kan niemand iets aan doen. Maar een lampje boven de afwasplaats, dat zou wel fijn zijn. Ik heb het als suggestie op de betaalenvelop geschreven. Met stroom, elektrische kachel en twee personen is het hier net twintig euro per nacht. Douchen kost 50 cent. Alleszins redelijk, in deze tijden van dure energie. Laatste nieuws: zeer binnenkort komt er een nieuw sanitairgebouwtje met: buitenverlichting boven de afwasplaats.

Hertenragout   We zijn de eerste avond lekker begonnen: op het menu de eerste avond hertenragout. Een maaltijd voor twee personen in een pot, gekocht op de Lünenburger Heide, eerder dit jaar. Beetje rijst erbij, nog wat tomaatjes er doorheen, glaasje rode wijn: het zijn fijne momenten. Op de dag dat in Oekraïne enkele belangrijke bestuurders door een helicopterongeluk om het leven zijn gekomen. Een Russische aanval, ga ik vooralsnog vanuit. 

19 januari 2023

Mobiledrôme en Vossenhoek smelten ineen

© WL | Alle beelden: Pixel 7

Samen   Er was eens een grote caravandealer in Rucphen. En later een camperbedrijf in Oud-Gastel, bij Roosendaal. Eén organisatie, vier locaties (twee showrooms, twee werkplaatsen). De showrooms zijn nu samengegaan. Dat betekent dat er bij Mobiledrôme nu campers, maar ook caravans in de - enorme - showroom staan. En dat er zelfs plek is gevonden voor een uitgebreide campingwinkel en een recent gebouwde verdiepingsvloer met voortenten en andere kampeerspullen. De winkel wordt deze dagen in gereedheid gebracht en gaat in februari open.

Kampeerwinkel in opbouw
Buiten   Het is even wennen, caravans bij Mobiledrôme. Maar het bijt elkaar uiteraard niet. We willen immers allemaal hetzelfde: lekker kamperen.
De werkplaats voor caravans blijft overigens in Rucphen gevestigd.

18 januari 2023

Trip 82 [3] We zijn vertrokken!

Op pad   Het huis is ontdaan van onze persoonlijke spullen, veel meubels blijven staan, net als wasmachine, droger, koelkast, bankstel, tafel, stoelen, twee tweepersoonsbedden, bureaus... De nieuwe bewoners blij, wij blij. Onze spullen staan in de opslag bij de verhuizer, ook nog wat bij Eurobox (daar kunnen we steeds bij) en de hoogst noodzakelijke zaken hebben we bij ons.

Hoek   De laatste keer dat de bus op de hoek bij ons huis stond geparkeerd, vanmiddag. Ongelukkige plek, maar gelukkig is het steeds goed gegaan. Ik hield het hier parkeren tot een minimum beperkt. Bij ons nieuwe appartement is dat straks beter geregeld: we hebben twee eigen parkeerplaatsen op eigen terrein, niet zichtbaar vanaf de openbare weg. 

Polarsteps   Meer lezen: dat kan hier.


Vanaf vandaag zijn we 'nomaden'...

APK   Dit was onze laatste overnachting in een echt huis. Vandaag begint ons - tijdelijk en vrijwillig - nomadisch bestaan. Tot ons nieuwe appartement gereed is vormt onze buscamper onze thuisbasis. En omdat daar wielen onder zitten kan dat vanaf nu overal zijn. Zondag vertrekken we uit Nederland, voorlopig in zuidelijke richting op zoek naar de voorjaarszon in Frankrijk, Spanje en Portugal. Althans, dat is de planning: het weer of iets heel anders kan ons zomaar ergens anders brengen. Vanmorgen kreeg de bus nog zijn APK, dan parkeren we 'em een paar nachten op CP De Rucphense Weide.

Volgen   Via deze blog nomadria.nl kun je ons volgen en ook berichtjes sturen (onder elke post). Ook op Polarsteps zijn de route en onze actuele verblijfplaats regelmatig te zien. Je kunt je zelfs abonneren op nieuwe blogs op Nomadria.nl via RSS (rechterkolom iets verder naar beneden).

Accu   Waar ik me wel over verbaasde gistermorgen,toen ik de camper ophaalde, was dat de lithiumaccu zo ver leeggeraakt was. Volgens mij is er toch echt niets aan blijven staan. Bij Mobildrôme kijken ze er nog even naar. Van stilstand zal de komende maanden overigens geen sprake zijn, dus een probleem is het vooralsnog niet.


 


17 januari 2023

Accubooster. Voor het geval dat...

Accu   Onze personenauto's staan de komende maanden stil. Als mijn hybride Toyota lang stil staat dan is starten niet meer mogelijk: kennelijk blijven er stilstaand zoveel systemen 'werken' dat de accu uitgeput raakt. Daarom kocht ik een jumpstarter of ook wel accubooster. Dan komt alles weer snel tot leven. Bol.com heeft een uitgebreide reeks. Zo is ook de bol.com cadeaukaart nog eens goed besteed.

 

 

16 januari 2023

Volgende etappe: de verhuizers

Verhuizers  Op weg naar een paar maanden dakloos - behalve de camper dan - is vandaag weer een etappe afgelegd: de verhuizers haalden ons (huur)huis voor een belangrijk deel leeg. Gelukkig mag er veel blijven staan: de nieuwe huurders zijn er blij mee.

We hebben hier vier jaar prima gewoond.

Opslag  In nog geen drie uur stond alles binnen, inclusief 360 kg aan boeken. Onder leiding van de man die vier jaar geleden ook onze verhuizing van Roosendaal naar Bergen op Zoom begeleidde. Toen met alle grote meubelen ook: bureaus, zware tuintafel, kasten, bedden...

Kan een buscamper doormidden breken?

Gebroken   Toegegeven, het is een vraag die me niet dagelijks bezighoudt. En als iemand het onverwachts aan me zou vragen zou ik zeggen: nee, ik denk niet dat dit kan. Een busje dat doormidden breekt.

Maar zie: de werkelijkheid is altijd anders. Wat je niet voor mogelijk houdt gebeurt toch.

13 januari 2023

Een paar maanden 'dakloos' vergt vooral organisatie

Nee, we zijn niet op straat gezet, gelukkig. We kiezen er zelf voor om de huur per 19 januari op te zeggen en in de buscamper te 'wonen' tot ons nieuwe appartement klaar is. Er wordt hard aan gewerkt, we hebben de eerste termijn intussen betaald. Geplande oplevering: augustus/september. 

Intussen hebben wij onze inboedel wel zo'n beetje ingepakt: heel veel persoonlijke spullen (boeken, PC en accessoires, servies, kleding) worden die maanden opgeslagen, spullen die we tussendoor nodig denken te hebben staan in een opslag waar we 24/7 bij kunnen (Eurobox) en verder nemen we in de camper mee wat we altijd onderweg bij ons hebben. 

Organisatie

Dat alles bij elkaar vergt de nodige organisatie. Want intussen moet de camper nog een APK-keuring hebben, veranderde ik van stalling, gaat het werk mondjesmaat door, moet er veel worden afgevoerd naar de milieustraat en kringloopwinkel ('ontspullen': het appartement is veel kleiner dan het eengezinshuis met garage nu) en waren we ook nog drie dagen kwijt aan het uitzoeken van slaapkamer, woonkamer, eetkamer en vloer.

10 januari 2023

Internet onderweg: met dank aan China

China   Een paar maanden weg van huis, maar niet zonder internetverbinding natuurlijk. Om onderweg toch internet te hebben is de hotspot van onze telefoons een oplossing, maar via Marktplaats kocht ik een mobiel modem: de Huawei B818. Nieuw toch altijd nog 250 euro, maar gebruikt natuurlijk een stuk voordeliger. Op de Facebookpagina van Buscamperclub las ik veel positieve berichten over dit apparaat.

Xipo   Vandaag kwam hij binnen, de data-simkaart van Xipo kwam eveneens vandaag - met de post. Daar staat al 2 Gb op. Kaartje erin, website bezoeken, alles werkte in een paar minuten. Op de IP van de router een en ander ingesteld en klaar is Kees. Nu nog even afwachten hoe de ontvangst in het buitenland is. Er is een aansluiting voor een externe antenne beschikbaar, net als een ethernetaansluiting om deze - thuis - met het modem van je eigen provider te verbinden. En ook dat is handig, Dit modem heeft wel stroom nodig. Maar ook dat hebben we aan boord van de camper.

SIM   De router. De Huawei B818-263 4G WiFi router biedt internet met downloadsnelheden tot 1,6 Gbps. Plug een simkaart in de modem router en sluit de stroomkabel aan. Eenvoudige geïnstalleerd dus! Er kunnen 64 apparaten tegelijk worden aangesloten. Dat moet toereikend zijn.

09 januari 2023

Trip 82 [2] Keuzes, allemaal keuzes

Bouw   De aanloop naar ons vertrek - de weken voor Kerstmis - verliep alles behalve gemakkelijk. Het schoot me in de rug en ik kon even geen kant meer op. De fysio hielp niet. 'Reken op enkele weken', zei de huisarts. Maar ja, die heb ik amper,want op 16 januari 2023 worden al onze persoonlijke spullen door de verhuizer uit huis gehaald om opgeslagen te worden tot ons nieuwe appartement klaar is. Gelukkig hebben we kinderen die ons komen helpen met inpakken. De boekenwand, die wel meegaat, wordt door de verhuizer uit elkaar gehaald.

Ziggo   Tamelijk ingewikkeld is het om contact te krijgen met Ziggo. Kan ik een abonnement enkele maanden op pauze zetten? Moet ik het abonnement opzeggen en wat gebeurt er dan met mijn Vodafone telefoonabonnement? Ik krijg van alle kanten andere adviezen en - soms tegenstrijdige - tips...

08 januari 2023

Duurzaam wil de NKC zijn. De NKC?

Vliegen   Als je een club bent met meer dan 50.000 verstokte dieselrijders is het best een uitdaging om zo druk bezig te zijn met 'duurzaam'. Maar begrijp me niet verkeerd: ik juich dat toe! De NKC zou het ook niet kunnen doen. De vraag is wel of alleen de leden duurzaam gedrag moet vertonen of de NKC zelf ook. Als de redacteur van De Kampeerauto, het clubblad, een dag heen en weer vliegt naar de beurs in Stuttgart, dan lijkt mij dat niet zo duurzaam. Want vliegen belast het milieu heel wat meer dan de trein. Die notabene naast de hallen van de CMT stopt...

Andere stalling gevonden

Stalling   Gisteren heb ik de camper opgehaald. Thuis alvast wat spullen er in gedaan - we vertrekken de 20e - en daarna de bus naar een andere stalling gereden. Iets dichterbij, overdekt (dus wat meer 'buiten') maar vooral: 24/7 toegankelijk. De vorige stalling, in kassen, is alleen woensdagavond en zaterdag bereikbaar. Bij onze bus zat een gat in het glas van de voormalige kas, waardoor duiven op de Adria hebben zitten poepen. Dat ook nog maar even verwijderd.

Mifi   Via Marktplaats een mobiele router gekocht: Als het meezit is deze dinsdag hier. Ook een sim data only besteld. Kun je niet mee bellen, alleen data versturen. Erg benieuwd hoe dat allemaal werkt - en of ik het aan de praat krijg.

 


06 januari 2023

Fotografie-workshop NKC

Anders kijken   In april verzorg ik een fotografieworkshop voor leden van de NKC, de Nederlandse Kampeerauto Club. Alle informatie daarover vind je hier. Theorie en praktijk. We staan op een mooie camperplaats in een heerlijke omgeving.
De eerste aanmeldingen zijn al binnen, het aantal plaatsen is beperkt. Dus als je interesse hebt: wacht niet te lang!


01 januari 2023

2023: het jaar van de camper (voor ons)

Adria  
Op 19 januari verlaten wij de woning in Bergen op Zoom waar we - op enkele dagen na - precies vier jaar hebben gewoond. Nadat we de woning, die we zelf in Roosendaal hadden laten bouwen, hadden verkocht. 

Wouw   In één van de Roosendaalse dorpen wordt op dit moment gebouwd aan een klein appartementengebouw, twee woonlagen. Zonder gas, duurzaam, zonnepanelen en met twee parkeerplaatsen (dat is iets minder duurzaam, besef ik - al is één auto hybride en verwacht ik nog wel eens elektrisch te gaan rijden).

Wij wensen iedereen 

die dit leest 

en alle andere mensen 

een heel voorspoedig, vredig

en zonnig  

2023!



Levelsysteem voor buscampers