13 november 2021

CamperElfstedentocht van 20 - 30 maart 2022

© CP Leeuwarden
Max. aantal deelnemers: elf campers. 

Het volledige programma van de komende editie vind je hier

Editie 3 december 2022 is uitsluitend voor buscamper/camperbusjes.

Gedurende elf dagen rijden maximaal elf (!) (bus)campers de CamperElfstedentocht. Deze bijzondere, winterse CamperElfstedentocht is een initiatief van CP Leeuwarden en camperblogger Willem Laros en voert de deelnemers met hun camper langs de elf steden van de Tocht der Tochten. Van noord naar zuid zijn dat Dokkum, Leeuwarden, Harlingen, Franeker, Bolsward, Sneek, Workum, IJlst, Hindeloopen, Sloten en Stavoren.


Vijf of zes overnachtingsplekken*     Op vijf of soms zes plekken blijven de deelnemers aan deze speciale editie overnachten, zodat er steeds tijd is om iets te bezoeken of deel te nemen aan een activiteit. Er wordt overigens in alle elf steden gestempeld - en dus gestopt. Want iedereen wil immers alle Elfstedenstempels! In totaal duurt de tocht op deze wijze elf dagen. Chajah en Willem Laros begeleiden de tocht.

Officiële route
De reis voert de deelnemers van startplaats Leeuwarden naar Sneek - Stavoren - Workum - Harlingen en weer naar Leeuwarden - we volgen daarmee de officiële schaatsroute.
In het programma is voldoende tijd voor eigen activiteiten, maar ook gezamenlijk koffie drinken, lunchen en dineren, een (schaats?)museum bezoeken en meer zijn mogelijk.

Elf steden, elf stempels, elf campers. Dat is de essentie. De kosten van deze bijzondere trip zijn de normale kosten van de overnachtingen en wat daarbij komt aan bijvoorbeeld boodschappen en horeca. De deelnemers rekenen zelf af bij de overnachtingsadressen.

Informatie en aanmelden
De organisatie van de CamperElfstedentocht in 2022 is in handen van Camperplaats Leeuwarden en Willem Laros, freelance schrijver/fotograaf voor diverse camperbladen. Alle informatie is bij hem verkrijgbaar (tel. 0654 256611) en aanmelden kan via camperelfsteden@willemlaros.nl. De tocht gaat alleen niet door als er een serieuze kans is dat in deze periode ‘de echte Elfstedentocht’ wordt verreden of overheidsmaatregelen het doorgaan onmogelijk maken.

Het inschrijfgeld bedraagt vanaf editie 3, december 2022:  € 45,- per camper. Dat ontvang je volledig terug bij çalamiteiten-van-buiten', waaronder te beperkende (corona)maatregelen van de overheid of het doorgaan van 'een echte' Elfstedentocht. Slecht weer is geen calamiteit-van-buiten (tijdens editie 1 waren er DRIE serieuze stormen).

Data 
1e editie: 11-21 februari 2022 (VOL)
2e editie: 20-30 maart 2022 (VOL)
3e editie: 11- 21 december 2022 (inschrijven mogelijk, alleen BUScampers)
4e editie: februari 2023

Data 2e editie 2022
Leeuwarden; 20 en 21 maart
Sneek 22 en 23 maart
Stavoren 24 en 25 maart
Workum 26 en 27 maart
Harlingen / Franeker 28 en 29 maart
Leeuwarden 30/31 maart

Editie 3: 11-21 december (buscampers)
Belangstelling hiervoor kun je nu al kenbaar maken via een reactie op dit bericht of een e-mail naar camperelfsteden@willemlaros.nl.

*
Leeuwarden (start en einde): CP - stroom, camperservice - geen sanitair - www.camperplaatsleeuwarden.nl
Sneek: camping met alle voorzieningen www.dedomp.nl/nl
Workum: camping met alle voorzieningen  https://suderse.nl
Stavoren: CP - sanitair - www.marinastavoren.nl
Harlingen: camping met voorzieningen  www.zeehoeve.nl/nl
Franeker - Camping Bloemketerp - alle voorzieningen 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten