18 april 2022

Trip 67 [15] Laatste dag Oostenrijk - morgen Slovenië (bezoek Adria fabrieken)


Adria   Morgen vertrekken we richting Slovenië voor een bezoek aan de Adria fabrieken. Vandaag genoten we nog van ons verblijf op de Camping 50plus zonder kind, zonder hond in Fishing. Het plan was fietsen, maar het werd wandelen. In het brede dal maakten we een rondje van ruim 9 km - hierboven een 360 graden foto. Het Paasontbijt genoten we in het restaurant van de camping.

Fietsknooppunten: ook hier in Steiermark
50plus   Vanavond werden we door Bernd Pfandl van de camping uitgenodigd: 'We hebben vandaag schnitzel.' En die was werkelijk heerlijk. We hebben Bernd deze dagen niet alleen leren kennen als uiterst vriendelijk, maar ook als levensgenieter! Zijn echtgenote en zoon, die ook in het bedrijf werken, zijn vooral ook vriendelijk en gastvrij. Dat maakt het verblijf hier extra aangenaam!
Maria Buch   Ons doel vandaag: wandelen naar een prachtig kerkje. Onderweg kwamen we nog meer tegen, waaronder deze mooie oude boerderij.
15e eeuw   De rooms-katholieke bedevaartskerk Maria Buch ligt in de Kirchweiler Maria Buch aan de voet van de Liechtensteinberg in de marktstad Weißkirchen in Steiermark in het district Murtal in Stiermarken. De bouw van de huidige kerk werd genoemd in 1455. In 1480 werd schade aangericht in de oorlog met de Turken. De toren is gebouwd tussen 1509 en 1524. 

Barok   Het machtige hoofdaltaar, dat het einde van het koor vult, stamt uit het jaar 1651. Het orgel is gebouwd door Friedrich Wagner (1853). Onder het baldakijn bevindt zich een laatgotisch Mariabeeld rond 1480 met daaraan bevestigde barokke delen.
(Bron: Wikipedia)


Straling   De prachtige Kachelofen in het restaurant van de camping in Fishing. Wordt 's morgens gestookt en geeft dan een etmaal lang warmte af in de vorm van straling. Heerlijk om tegenaan te zitten, na een winterse wandeling. Nu, met 's nachts lichte vorst, is de kachel ook heerlijk.

Regio   Camping 50plus in Fishing haalt voor het restaurant zoveel mogelijk producten uit de directe omgeving. Minder vervoer, heerlijk vers en goed voor de regionale economie.








  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boordaccu uitschakelen