05 april 2022

Trip 67 [2] Duitsland en betalen

Diner   Dat eten gisteren bij de Studentenmühle, nabij camping Eisenbachtal, was verrukkelijk! Wildgoulash en forel, een glas wijn, een sap, thee en Milchkaffee toe voor net iets meer dan 50 euro. Doen ze goed hier in Duitsland. En op maandagavond, begin april, waren wij niet eens de enige eters, hoewel deze plek best afgelegen ligt. We konden digitaal betalen: dat is in Duitsland lang niet overal het geval, merken we de volgende avond.
Bij het vertrek spraken wij weer eens een Duitser 'die gek is op Nederland'. Wat had hij - zelf boer - genoten van (de schapen op) Texel!


De Donau - met de Vrijheidstoren
op de achtergrond (strijd tegen Napoleon)

Warmer   Volgens mij heeft het de hele nacht geregend. Ook nu nog, rond 8:00 uur. Op onze volgende bestemming, op de camperplaats Kelheim, is het niet veel beter, zie ik in de weerapp. Minder koud, dat wel.

Probleemloos   De rit vandaag is opnieuw probleemloos verlopen. Grotendeels snelweg, af en toe met succes er af om grote files te ontwijken. En een keer koffie en een keer lunch uiteraard.
Helikopter   We landden in eerste instantie bij een camping, maar daar was niets te eten in de buurt. En we kiezen voor gemakkelijk, dus schuiven graag ergens aan tafel. "We zoeken verder." Dan toch maar door naar de camperplaats Kelheim, wat ook oorspronkelijk de bedoeling was. Prima plek, zie foto's onderaan. Onderweg landde er nog een helikopter op de weg, kennelijk een noodgeval in het dorp.

Heute geschlossen   
We steken de Donau over om wat te eten. Restaurant niet te vinden, of het is nu veranderd in een pizzeria. Ander restaurant dan, weer de Donau over. Er staan nog vier mensen voor de deur. 'Heute geschlossen', staat er op de deur. De vier hadden voor vanavond een tafel gereserveerd... De brouwerij heeft ook een restaurant. Montag und Dienstag Ruhetag. Blijft er een Griek over. En daar hebben we lekker gegeten. Alleen de Milchkaffee hier deugde niet. Plus: nur Barzahlung ist möglich. Dat gebeurt toch wel stuitend vaak in Duitsland. We redden het dit keer net... (Ik ben voor het afschaffen van contant geld.)

Ruimte   Onderweg drinken we koffie. Er is op dit tijdstip parkeerruimte genoeg.
Mooie historische gebouwen in Kelheim.
Kunnen we hier met de camper onderdoor? Ja, het past.

Kubus   Mooie oude stad. En dan zo'n foeilelijke kubus hier tussen zetten...







Hieronder: de CP Kelheim. EUR 8,50 per nacht en een enkele euro voor stroom, indien gewenst. In de telefooncel is een bieb.







  



Geen opmerkingen:

Een reactie posten