20 februari 2023

Trip 82 [32] Mooi, interessant, maar ook druk...

Paddo   Bij het zien van de enorme rij mensen die de kathedraal van Sevilla in wilden vanmorgen moest ik de neiging onderdrukken om direct weer terug naar de camping te gaan. Achteraf zeg ik: goed dat we dat niet gedaan hebben. Wat een schitterende stad is dit! Voor de kathedraal kochten we intussen online kaartjes voor morgenmiddag (in Spanje is het leven 65+ trouwens een stuk voordeliger!) en 's avonds gaan we naar een flamencoconcert. Zitten we op de eerste rij. (Spaanser krijgen we het niet.) 

Protest   
Toen Jürgen Mayer-Hermann de Metropol Parasol ontwierp en begon te bouwen, was er een opstand van de lokale bevolking in Sevilla. Opgericht in de oude wijk van Sevilla te midden van historische en prachtige gebouwen, leek een gigantische, moderne interpretatie van houten paddenstoelen niet helemaal te passen. Ondanks de aanvankelijke onrust zijn de burgers en bezoekers van Sevilla gekomen om het houten monument te omarmen.
Met een duizelingwekkende afmeting van 150 bij 70 meter en 26 meter hoog domineert de Parasol het landschap rond het stadscentrum. Volledig gemaakt van hout, het is ’s werelds grootste houten structuur. Gemaakt van 8000 stukken hout en verbonden met staal en lijm, is de structuur een architectonische nachtmerrie die een prachtig en dromerig resultaat opleverde. Het hele complex werd uiteindelijk in april 2011 geopend en kostte 150 miljoen euro. [Bron: KijkopSpanje]
OV   
Vanaf de camping brengt de bus je voor EUR 1,75 naar de stad en voor die prijs ook weer terug. Wij besteedden de rest van de dag aan slenteren door de smalle straatjes, koffie drinken, lunchen, ijsje eten en ons verbazen over zoveel moois. Een openlucht mini-concert flamenco, trams, gevels, palmbomen, tientallen halsbandparkieten (alsof je in een volière loopt), op straat rokende vrouwen: een dag is niet genoeg. Morgen op herhaling.

Stad
   Hierna gaan we nog naar Granada en het Alhambra, maar dan zetten we even een streep door de stad. Dan wil ik weer landschappen zien, ruimte hebben, minder mensen om me heen... Na Granada staan we op een camping bij Murcia waar we vier bekenden ontmoeten. Twee ervan zijn voormalige buren uit Zoetermeer, waar we tot 1997 woonden. Verheugen we ons erg op!

 Meer foto's van Selvilla zien? Dan kan hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Trip 99 [3 en slot] Toch nog sneeuw