03 februari 2023

Trip 82 [15] Opwarming?

Min 4   Er is toch sprake van opwarming van de aarde? In Spanje merken we daar nog niks van: het vriest hier elke nacht, - 4 stond er even nadat ik dit screen shot maakte. Dit is wel een heel aparte opvatting van 'overwinteren'. Met de boiler aan is vannacht toch het water weer weggelopen. Onder de bus ligt een plak ijs. 'Heerlijk, de warmte tegemoet', zei een ieder die van onze zuidelijke plannen hoorde. Ja ja. 
 
Boiler   Fijn, die vorstbeveiliging. Maar binnen is het 13 graden 's morgens en de boiler staat aan. Kans op bevriezing is dus nul. Toch gaat de vorstbeveiliging aan - bij +3 al. Dat moet slimmer kunnen.
Camping   Wij stellen niet zoveel eisen aan een camping, want we hebben alles aan boord. Maar gevraagd naar deze camping zou ik zeggen: gedateerd. Verlopen. Verslonsd. Het sanitair is schoon, maar versleten. De minigolfbaan is overwoekerd door onkruid en struiken.
Opmerkelijk: best wat daklozen en zwervers. Of vallen die me in Nederland minder op?

 

COVID-19   In het ov is hier nog steeds een mondkapje verplicht. Wonderlijk: in barretjes staan de Spanjaarden in elkaars gezicht te hoesten, maar in de bus moet het mondkapje op. Zinloos dus.
Ook opmerkelijk: geen hond toegestaan in het ov en in restaurants. Voor dat laatste is iets te zeggen, overigens. Voor het ov eigenlijk niet.
Wie deze twee figuren zijn weten we eigenlijk niet. Maar ze gaven in het restaurant waar we lunchten ook aan wie waar moest zijn.

Darwin   Natuurlijk is er in dit evolutiemuseum veel aandacht voor 'de ontdekker' van de evolutie - al was ten minste één tijdgenoot minstens zo ver als Charles. In het museum een schaalmodel van de Beagle - het schip waarmee hij voer. En deze werkplek op het schip. Aan de andere kant het interieur van zijn kamer in Engeland, waar hij zijn baanbrekende boeken schreef.

'Mensen'   Nog steeds wordt er in deze omgeving actief gezocht naar resten van primitieve mensen. Er zijn nogal wat verschillende 'lijnen' geweest - veel meer dan ik wist. Wat een interessant werkveld is dit!

Uitgestorven   Natuurlijk ook aandacht voor bekende en minder bekende uitgestorven diersoorten. 


 

Lunch   We hebben heerlijk gegeten in een behoorlijk Spaans ogend restaurant. Een tip van de vrolijke en Engels sprekende mevrouw bij de kassa van het evolutiemuseum. Goed bezet - al zou je dat op deze foto niet zeggen.

Lam   In een grote oven lagen stukken lam te garen. Ik mocht foto's maken toen ze eruit werden gehaald. 

Na museum en lunch in de zon op een terras gezeten. Boodschappen gedaan Met de bus weer naar de camping.

Onder: vanmorgen heel even een kerk bezocht. Zestiende eeuw. Prachtige deur!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boordaccu uitschakelen