11 februari 2023

Trip 82 [23] Porto: prachtig! En: heerlijk weer in de camper

Porto   De receptioniste bracht ons vandaag naar de stad, naar Porto. Wat een prachtige stad is dat. Het begint al bij de stalen brug. De Ponte Dom Luis I werd ontworpen door Teófilo Seyrig, een medewerker van Gustave Eiffel, die er vijf jaar aan werkte (van 1881 tot 1886). De brug is vernoemd naar de toenmalige koning van Portugal, Lodewijk I.

Trein   Heel bijzonder is het station van Porto. Het treinstation van São Bento in Porto is een van de mooiste stations ter wereld. Wel 20.000 beschilderde tegels, azulejos, sieren de stationshal. 

Ik maakte vandaag natuurlijk nog veel meer foto's. Een selectie vind je hier.

Voor Autoweek Campers maakte ik nog een portret van een jong stel met hun oude (Amerikaanse) camper. (Ik ben gewoon de hele dag aan het werk dus.)

Custard   Heerlijk, die Portugese taartjes. We namen er vandaag een in een restaurant: de lekkerste tot nu toe. Krakend vers en een enigszins warme inhoud.



 

 

 

Gedoe   Natuurlijk was het erg leuk en buitengewoon gastvrij dat wij twee nachten in een chalet mochten slapen. Met een waanzinnig uitzicht en een zonsopkomst recht voor ons. Maar het was ook best 'een gedoe'. Alle spullen die we nodig hebben bevinden zich in de camper. Toiletspullen, ontbijt, kleding. Omdat er geen bestek e.d. in het chalet waren - alles is nog volop in ontwikkeling - moesten we dat ook verplaatsen. De camper stond verder zó steil geparkeerd dat je er amper in kon lopen. En binnenkomen en uitstappen ging alleen via de chauffeursstoel, want strak tegen een haag: bouwverkeer moest er langs kunnen.  Dus bijzonder dankbaar voor de uitnodiging en de geweldige dagen, maar ook wel weer blij dat we tussen onze eigen spulletjes zitten. Horizontaal, alles onder handbereik. In de camper was de koelkast gewoon blijven werken, ondanks de scheefstand. De zon hield de accu op 100%.

© Jaap Super

Blaffende honden   Het valt mij eigenlijk elke avond op, waar we ook in Porrtugal staan tot nu toe: ik hoor honden blaffen. Of dat nou honden zijn bij een woning, straathonden, geen idee. Maar blaffen doen ze. Volgens onze buren zijn het honden in tuinen achter een hek. Een 'nieuw' geluid hier in Porto is ook dat van vliegtuigen: er is hier een luchthaven in de buurt. 
 
Compleet   Een uitgebreidere CP dan deze bezochten we niet eerder. De prijs is er dan ook naar: voor dat bedrag slaap je in Portugal ook in een redelijk hotel, vermoed ik. Maar geen punt: comfort is ook wat waard. Keuken, sanitair, 16 Amp. stroom, binnenzwembadje, shuttle naar de stad, het is er allemaal. Op loopafstand ook bakker en supermarkt. En het strand aan de Atlantische oceaan niet te vergeten. Wifi. Palmbomen. Istas' Garden: wat een plek... 
 
Wow, Gaia   We komen hier twee namen tegen die wel apart zijn: Zo heet een nieuw cultureel district waar we dichtbij zitten Wow. En wij wonen straks in Wouw. Het stadsdeel waar we in zitten heet Vila Nova de Gaia. Zeker, Chajah schrijf je anders, maar toch... 
In Wouw wordt verder gebouwd aan ons appartement. We ontvingen zojuist een factuur voor de volgende termijn: de verdiepingsvloer is gestort. Ietsje vertraging door vorst en sneeuwval, maar 1 september lijkt nog steeds wel haalbaar. Een dik half jaar verder zijn we dan. 
 
Met de camper door Porto. Mijn voorkeur
heeft het niet. Maar het kan natuurlijk wel.


 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Levelsysteem voor buscampers