16 februari 2023

Trip 82 [28] Terug in Spanje - via een schitterende route

Grenzeloos   We laten vandaag Portugal achter ons - heerlijk land, dat gaan we nog wel eens doen - en rijden Spanje weer binnen. Ben je, door de andere tijdzone, wel ineens weer een uur kwijt, midden op de dag.

Veren   We verlieten vanmorgen de camping van Coimbra om op weg te gaan naar Cáceres. Van het ene historische dorp naar het volgende. Onderweg veel vogels gezien: bijeneters, kraanvogels, gieren, tientallen ooievaars, kuifleeuwerik, om de iets minder gewone te noemen.

Sturen   Heerlijke slingerweg, voor het grootste deel. Nauwelijks ander verkeer. Tankstations en cafés zijn tamelijk zeldzaam op deze route. Maar: we vonden er een en konden voor EUR 1,599 per liter de brandstoftank weer vol laten lopen. 

No no...   Achter het benzinestation was een groot terrein met opmerkelijk gestapelde stenen. Toen ik de pomphouder om opheldering vroeg lachte hij: 'No no, no stonehenge, crazy people'. 

Wit   De weg was niet overal even goed, maar: hij veert geweldig. Met dank opnieuw aan CarSupport. Het landschap langs deze route wisselt steeds en is doorgaans prachtig.

Romeinen   Even buiten Alcántara ligt de Romeinse brug waaraan de gemeente zijn roem en zijn naam dankt: het woord Alcántara is afgeleid van het Arabisch woord voor 'brug'. De brug werd tussen 104 en 106 na Christus, ten tijde van keizer Trajanus, gebouwd. Met zijn 194 m overspant hij de Taag en vormt hij een toegangspoort tot Portugal.

Grus grus   Dat de kraanvogel hier geen onbekende is zien we in het restaurant bij de camping. Grote tekeningen hangen er van verschillende vogels in de Extramadura. Een vogelgebied bij uitstek. De camping biedt privé-sanitair op elke plek. Uiterst eenvoudig (wastafel, douche, toilet), maar schoon en helemaal van jou alleen, zolang je hier staat. Wij blijven drie nachten: de eerste na aankomst, morgen op de stad te bezoeken en de dag erna om te werken. 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kerstsfeer op Rucphense weide