15 februari 2023

Trip 82 [27] Eerste maand in camper - motor bus stopt er mee

Mijn 'uitzicht' in de Adria Twin.

Maand 1 Vandaag verblijven we precies een maand in de camper. Eerst nog even in Rucphen, daarna via BelgiĆ« naar Frankrijk, Spanje en nu Portugal (en morgen of de dag erna weer Spanje). Over anderhalve maand willen we weer in Nederland zijn: ons langste camper verblijf tot nu toe. En hoe dat bevalt? Nou, geweldig! Vaak staan we twee nachten ergens en bezoeken we iets. Of we zijn op doorreis en vertrekken na een overnachting. Campings, camperplaatsen, van 50 euro per nacht (idioot duur, maar wel met veel extra's) tot gratis - aan het strand zelfs. Eten doen we doorgaans buiten de deur, broodjes in de camper. Boodschappen doen we tijdens een verplaatsing ook onderweg. Door de koude op de heenweg is wel een gasfles al leeg: daar ga ik iets op verzinnen (LPG of dieselkachel). Vandaag: Coimbra. 

Studenten   Coimbra (ko-iembruh) is een universiteitsstad. En geen gewone: de universiteit is gevestigd in een koninklijk paleis. Wij bezochten 'de mooiste bibliotheek in de wereld' - fotograferen streng verboden... - en we aten in de mensa (EUR 13 samen: vis, vlees, patat, rijst, groente, water). 

Bus 38   De bushalte is voor de camping, uitstappen doe je praktisch in het centrum. De bus van 17:10u kreeg helaas panne: we hebben een uur moeten wachten op de volgende.

Uitstappen en gelijk is het prachtig...
13e eeuw   Erg mooi is ook de oude kathedraal. Net als voor de bibliotheek (EUR 11 met seniorenkorting, alleen online te bestellen) moesten we hiervoor betalen ()EUR 2,50). Je mag dan de kathedraal in en de naastgelegen kloostertuin. Erg erg mooi...

Verwondering   Hoe hebben 'ze'  dit in de 13 eeuw toch kunnen bouwen? Dat is wat ik me vaak afvraag bij dit soort gebouwen. Erg indrukwekkend.

17e eeuw   In de kapel van de universiteit hangt dit prachtige orgel. En nog prima spelend, aldus de vrouw die toezicht op het publiek houdt.

Meer foto's op Polarsteps: klik hier.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boordaccu uitschakelen