25 februari 2023

Trip 82 [34] Las Torres: leuke ontmoetingen!

Ons plekje in Almeria.
Almeria   Na Granada | Alhambra reden wij alvast een stuk (100 km) richting camping Las Torres, waar we een aantal bekenden ontmoeten - twee ervan hebben we zeker drie decennia niet gezien. Het zijn onze voormalige buren uit Zoetermeer, waar we al meer dan een kwart eeuw niet wonen. Ik zocht in eerste instantie een plek uit met restaurant, via CamperContact. De plek bleek echter hoog gelegen (>1100 meter) en er werd daar drie graden vorst voorspeld. Verder zou de keuken pas weer op 20 uur open gaan. Doorrijden dus maar - we komen terecht op een camping in Almeria. Rustige nacht, dicht aan het water van de Middellandse Zee. Deze camping bestaat al ruim zestig jaar - er hangt een grote zwart-witfoto in de receptie. Waar voortreffelijk Engels wordt gesproken.

Fris   We begrijpen van de deskundigen hier dat februari ongekend fris is. Hebben wij weer. Maar geen nood, mooi is ook voldoende. 


Hippies   Op onze overnachtingscamping in Almeria stonden we naast enkele Duitse bejaarden, die de jaren zestig niet goed verwerkt hebben. Busje met caravan. Zij vertrokken net voor ons.

Ruisen   Heerlijk, dat geluid van de golven de hele dag en nacht. Vanmorgen liep ik nog even de camper uit, de twintig meter naar het strand. Mooi licht!

In de rij   En nu staan we dus op Las Torres. Tikkie gedateerde camping, maar erg leuk om enkele bekenden te ontmoeten. Morgen gezamenlijk lunchen, na een bezoek aan een markt.
We staan hier twee nachten. Wifi en 5G doen het niet. 4G amper. Maandag rijden we 100 km in noordelijke richting, iets voorbij Murcia.


 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Trip 99 [3 en slot] Toch nog sneeuw