12 februari 2023

Trip 82 [24] Strandwandeling met... dolfijnen!

Zand   Na de drukte van de stad gisteren was het vandaag een mooi moment voor iets rustigers: een wandeling langs het strand van de Atlantische oceaan. Met een warme lunch in één van de strandtenten. Over loopplanken heen, via het strand een groot deel terug. De grootste verrassing: dolfijnen! Minutenlang zagen we een school (?), de een na de ander boven het water uitspringend. Flipper!

RAM   Onze leuke buren met hun 5,7 liter dikke V8 Dodge zijn vanmorgen probleemloos vertrokken. Geen enkel probleem meer om de benzineslurper (1:5) aan de praat te krijgen. Intussen is er een nieuw Hollands stel pensionado's gearriveerd, met een zes meter lange Hymer bus.

 

Groen   Het strand is ongeveer twintig minuten lopen van deze camperplek. Eerst een stukje door een bos, over loopplanken. Dan enkele straten door naar het strand. Temperatuur rond de 16 graden. Achter glas aan het strand zitten eten, jas uit. 


 

Helden   Hoewel aangenaam weer was er bij ons geen enkele aandrang om het water in te springen. Maar enkele stoere binken deden dat toch. Er was een duiker met een uitrusting in de golven aan het zoeken (?), een macho in een zwembroek zocht zo verkoeling.

Golven   Ja, hoe ontstaan golven? Wat is het verschil tussen een zee en een oceaan? Ik kon deze vragen van Haar wel beantwoorden. Maar waarom hier geen schelpen liggen, dat weet ik dan weer niet. Op de terugweg werd het vloed en werden de golven hoger. Machtig geluid...





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Levelsysteem voor buscampers