10 februari 2023

Trip 82 [22] Porto. Kleine, dure maar zeer complete camperplaats

© Jaap Super
Bouwproject   We hadden enkele geweldige dagen met Jaap Super van www.portugalhome.ch. Als eerder gemeld: een Nederlander, die een groot deel van zijn werkzame leven in Zwitserland werkte maar nu al weer vier jaar in Portugal aan de slag is. Hij is makelaar en momenteel bezig met een prachtig project met luxueuze nieuwbouwwoningen, met een waanzinnig uitzicht op de Douro. 

© Jaap Super

Achteruit   Wij waren uitgenodigd enkele nachten door te brengen in een nabijgelegen toeristisch project van een compagnon: chalets met kurk bekleed. Het was alleen wel heel steil om er te komen en nog steiler om weer af te dalen. Eén bocht leek me te scherp en steil tegelijk: die heb ik vanmorgen, in overleg met Jaap, achteruit genomen... en dat ging uitstekend. Een grotere camper dan onze bus was hier redelijk kansloos geweest...

 

Douro   We werpen een laatste blik op de Douro, alvorens de afdaling aan te vangen. En hier kijkt Zij wel vrolijk, maar ik geloof toch dat ze het wel wat spannend vond...

 

 

 

 

 

 

© Jaap Super
Achteruit   Een meer dan haakse bocht en dan ook nog eens idioot steil. Ik vermoedde dat ik dan met de zijkant de grond zou raken, of op drie wielen zou komen te staan. De oplossing: een stukje rechtdoor, dan achteruit naar de kerk, daar keren en de nu neembare bocht om. En Hij zag, ondanks de beroerde toestand hier zo hangend, dat het goed ging.
 

P Na deze afdaling deden we nog boodschappen bij de supermarkt (Jaap regelde de parkeerplaats die de leveranciers anders gebruiken) en dronken we hier zelfs nog een weer lekkere koffie. Via de N108, grotendeels langs de Douro, bereikten we Porto. Prima camperplaats, mooie plek onder een palmboom, wasje gedraaid en de achterbak gefatsoeneerd. 



 

 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Levelsysteem voor buscampers