14 februari 2022

Trip 64 CamperElfsteden Editie 1 [4] IJlst: wandelen, fietsen en lunchen

Camperplek   Wat een fijne camperplek is dit toch! Prima sanitair, restaurant om de hoek en wandelen/fietsen in de regio. En natuurlijk de CamperElfstedentocht.

Wind   Op verschillende manieren begaven we ons vandaag naar IJlst. In de eerste plaats voor stempel 3 en natuurlijk ook voor de (prima) lunch in de Utherne. Veel wind onderweg in het vlakke land van Fryslân.

Drylts   Vanaf de CP is het ruim vijf km wandelen naar IJlst. Windje tegen op de heenweg! De Utherne ligt tegenover deze prachtige molen. Aan de oever van de Geeuw, de eeuwenoude vaarverbinding tussen IJlst en Sneek, staat de unieke houtzaagmolen De Rat die nog volop in bedrijf is. Stammen die liggen te wateren, het geluid van de draaiende wieken, het gestamp van de op- en neergaande zaagramen, de geur van vers gezaagd hout; hier ervaar je nog het houtzagersambacht zoals dat al ruim drie eeuwen in De Rat dagelijks wordt uitgeoefend. In de winter op zaterdag geopend.

Buffet   Fontein, molen en onze lunchplek in één beeld gevangen.
Stempel   En daar is-t-ie dan: Elfstedenstempel nummer 3. Nog acht te gaan.

Koffie   De terugweg deed iedereen anders. Wij wandelden met z'n vieren een stukje extra en beloonden dat in een prachtige bakkerszaak met een kopje koffie. Daarna douchen... heerlijk. 
Ruim 21.000 stappen gezet vandaag. Ik vind het genoeg.





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boordaccu uitschakelen