16 februari 2022

Trip 64 CamperElfsteden Editie 1 [6] Hindeloopen

Wind   Uiteindelijk hadden we wat de regen betreft best op de fiets naar Hindeloopen (stempel 6) kunnen gaan. En met een eFiets hadden we ook de storm wel verslagen. Maar het rijden met de camper was wel zo comfortabel. Voor de boodschappen vonden we een Spar in Hindeloopen. Die was echter door een verbouwing gesloten. Vannacht wacht ons een nog steviger storm.

Vogelhut   Wij namen de weg langs de dijk. Eerst zagen we er enkele, later ook in Hindeloopen heel veel: grote zaagbekken (wit-zwarte mannetjes, grijze vrouwtjes). We staan hier geparkeerd bij een vogelhut.
Oorlog   Ook in Hindeloopen liggen enkele oorlogsgraven. Jonge mannen die hun leven gaven om ons te bevrijden van de wrede overheersers in de Tweede Wereldoorlog.

Fontein   Natuurlijk ook in Hindeloopen aanwezig: een van de elf fonteinen. In de zomer vorig jaar heb ik deze 'werkend' gezien.
Proeven   Na een voortreffelijke lunch kregen we uitleg over een uit de hand gelopen hobby: likeur brouwen. Ik ben geen likeurfan, maar drinkbaar was het best. De meeste Oostenrijkse schnaps vind ik lekkerder.
Teen   Het schaatsmuseum in Hindeloopen is erg leuk. De afgevroren teen, al die oude schaatsen, die beelden van Reinier Paping en nog veel meer: prachtig.

Surfen   Ja, met zoveel wind kun je wel lekker vaart maken...







Geen opmerkingen:

Een reactie posten