17 februari 2022

Trip 64 CamperElfsteden Editie 1 [7] Workum
























Storm   De afgelopen nacht was een ramp. Voor ons, voor iedereen, begrepen we vanmorgen. Windkracht 7, windstoten, op een open terrein, tegen het IJsselmeer aan: dat is geen fijne combinatie. De havenmeester vanmorgen: "Wij zijn wel wat gewend, maar dit is voor ons ook extreem."

Zie toelichting *
Koffie   In overleg met de campingbaas in Workum besloten we pas in de middag die kant op te gaan, met minder wind. Tijd genoeg dus om met een groep naar Stavoren te wandelen en koffie te drinken. Koffie te drinken? Er was niets geopend in Stavoren. Dus dan maar naar de Coop om wat boodschappen te doen. En wat hebben ze daar? Een tafel, een koffiemachine die voor 50 eurocent koffie produceert en de opbrengst is nog voor een goed doel ook. We hebben daar een half uurtje gezellig zitten kletsen - tot verbazing van enkele boodschappers die langs kwamen.

In afwachting van de storm...
Glühwein   Op minicamping Sudersé parkeren we zij aan zij op een verhard stuk, om wegzakken in het gras te voorkomen. Met wat glühwein en blokjes kaas wordt de behouden landing in Workum gevierd. Uiteindelijk is er ook stroom (6 Amp.) en kunnen we rustig storm Eunice afwachten. 

Jopie   Morgen gaat voor het eerst het museum Jopie Huisman weer open. Ik stel voor om koffie te drinken in een koffiebar in Workum en daarna het museum te bezoeken. 


* Mark Dion uit New York is de bedenker van deze reusachtige visfontein. Hij raakte geïnspireerd door de Sage Het vrouwtje van Stavoren en het verval van de oude Hanzestad. De prent ‘Hoe grote vissen kleintjes eten’ van Pieter Bruegel de Oude en de ring die terug gevonden werd in de buik van de vis spraken meteen tot de verbeelding en de enorme vis is daar een directe vertaling van. Het beeld is ook een speelobject en je mag zelfs plaatsnemen in de enorme bek voor een foto of selfie. De bijzondere fontein staat sinds 2018 in de haven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boordaccu uitschakelen