17 april 2021

Trip 40 [2] LED paneel werkt, waterleidingen en boiler ontkalkt, luidsprekers gemonteerd

Luidsprekers     Bij CarSounds in Etten-Leur heb ik vanmorgen twee luidsprekers laten monteren: de Alpine SPC-R100-DU, een luidsprekerssysteem speciaal voor Fiat Ducato (en alle broertjes en zussen). Bij de montage worden de twee mini-luidsprekers in de raamstijlen uitgeschakeld, omdat deze anders 'storingen' in het geluidsbeeld kunnen veroorzaken (te veel hoge tonen). 


Het resultaat: prima. Het betere geluid is een stuk 'dichterbij'. Komend vanaf de snelweg is er geen noodzaak meer de radio een stuk zachter te zetten. Daarbij komt dat de isolatie van de voetenruimte - zie gisteren - zorgt voor minder motorgeluid in de cabine. Dubbel winst dus! Of driedubbel: want ik vind de luidsprekers ook erg mooi.
Moet nog wel een ander plekje voor de TomTom vinden.

Dit is een foto van de verpakking van de luidsprekers: in de uiterste hoeken op het dasboard zitten ze dus.
Eerst wordt de voetgemonteerd, de draden zijn die van de speakers uit de raamstijl, dan de luidsprekers en tenslotte de gril. 

Toch daar bezig ook gelijk van radio gewisseld: beter geluid en: afstandsbediening. USB, Bluetooth, Android Auto.


LED paneel     Tja, dat was dus mijn 'fout'. Maar ook bij MobiledrĂ´me wisten ze niet voldoende af van dit type LED-paneel. Dat wel degelijk ook aan de startaccu is gekoppeld, mits je het activeert door de ronde knop naar links te draaien en deze 12 seconden ingedrukt te houden. Als het paneel dan even knippert de knop loslaten en zie: ook de startaccu is nu - blijvend, dit is een eenmalige actie - in beeld. Adria, is het een idee dit in de gebruiksaanwijzing te zetten? (Het paneel wordt ook in caravans gebruikt. En die hebben geen startaccu.)

Citroenzuur     Met een kilo citroenzuur en dertig liter warm water heb ik de leidingen en vooral de boiler ontkalkt. De hele handel in het verswaterreservoir, boiler vol laten lopen/ontluchten, morgen nog een stukje mee rijden en dan alles naar het vuilwaterreservoir pompen met de twee kranen. Dat natuurlijk leeg laten lopen, een keer alles doorspoelen en klaar is Kees. Het advies is dit twee keer per jaar te doen. Goed voor de boiler, goed tegen legionella. Citroenzuur is onschadelijk voor mensen en tast ook geen rubbers en dergelijke aan. Allemaal wijsheid die ik van Camperpunt.nl heb gehaald.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

We gaan weer op pad