25 april 2021

Trip 40 [9] Gemert: wandelen en meer


Luik-Bastenaken-Luik   
Zondag 25 april, met de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik (al sinds 1892 wordt deze verreden!). Ik reed de rit twee keer als liefhebber, samen met honderden andere fietsliefhebbers. Waren we wel een hele lange dag mee bezig, inclusief gezellige eet- en drinkpauzes.
De profversies van 2020 werd gewonnen door de Sloveen Primoz Roglic en de Amerikaanse Lizzie Deignan. Nederlands succes was er nog in 2016, toen Limburger Wout Poels won. In 1988 zegevierde Adrie van der Poel in La Doyenne. In 1983 won Steven Rooks. 

Gasfles leeg   Vanmorgen was de gasfles leeg. Dat levert een foutmelding op het Truma-paneeltje op. Ik moet altijd weer even nakijken hoe dit opgelost moet worden: ik heb de achtereenvolgende handelingen maar op mijn telefoon gezet. En het werkte zowaar weer na het wisselen van fles.

Stroom   Van donderdag tot aan vanmorgen staan we zonder stroom: het zonnepaneel houdt de zaak draaiend. Maar nu de gasvoorraad slinkt en er vanmorgen geen zon is heb ik het snoer uitgerold. De verwarming wordt nu ondersteund met 900W en alleen aangevuld met gas als dat nodig is om de ingestelde temperatuur te bereiken. Fijn, zo'n Truma Combi 6E.

Vandaag hebben we een wandeling gemaakt van bijna 12 km. Groot rondje Gemert, met landelijk gebied en uiteindelijk mooi zicht op het dorp met de kerk en de camping.

En natuurlijk keek ik even - op het recent aangeschafte Samsung/Android-apparaat en in de camper - naar de finish van Luik-Bastenaken-Luik. Wat een prachtige koers is dat toch.

Gemert heeft een fraaie kerk met een al even mooie begraafplaats, met verschillende graven uit de negentiende eeuw!
Net buiten het centrum heeft Gemert ook nog een camperplaats - gewoon op een plein, zonder voorzieningen. Sint Gerardusplaats. Er is niets, maar het kost ook niets.
(En als iets gratis is, dan zijn veel camperaars er als de kippen bij...)
We volgden een tijdje de Peelloop, onderdeel van een ecologische hoofdstructuur. Mooi stuk!
Nooit eerder gezien: een brug die gemaakt is met ... een 3D-printer!
Dit is bijzonder aangenaam wandelen.
We naderen Gemert al weer. De kerktoren is als een baken op zee.

We besloten - zie hieronder - de wandeling met een meeneem-koffie-verkeerd bij het tentje naast de camping.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

We gaan weer op pad