18 april 2021

Trip 40 [3] Oudenbosch

Bijna voordat de motor warm is staan we in Oudenbosch. Het is amper een half uur rijden vanaf ons huis. Voor twee nachten zijn we hier, dan moeten we weer even thuis zijn. Twee dagen wandelen, hopelijk de basiliek bekijken en gewoon lekker buscamperen.

Een goede vriend van ons zag dat we in de buurt zouden staan. "Zal ik even langsfietsen?" Natuurlijk, leuk, en ik zeg niets tegen Haar, een verrassing. Nou, dat werd het: die verbazing..."Hoe weet jij...? Leuk. H. had vers gebak meegenomen, heerlijk en attent als altijd. De lunch konden we nu wel overslaan.
De zon was intussen warm geworden: we hebben vanavond buiten zitten eten. Een diner, gebracht door 't Proeverijtje uit Oudenbosch.

Wat een leuk 'Bij ons'-terrein is dit toch ook weer. Op loopafstand van Oudenbosch, prima wandelen en fietsen in deze omgeving. Ja, één toilet en één douche op vijftien plaatsen is wat aan de magere kant, maar daar wordt aan gewerkt, lees ik overal. De plekken zijn verhard met een strook gras ertussen.
Camperen in het voorjaar, in Oudenbosch. 
Onderweg naar het centrum van Oudenbosch kwamen we langs deze 'wilde kat' (F2, voor kenners: grootvader was een serval - die zag ik in Zuid-Afrika in het wild achter mijn tent). Wat een aparte hobby.
In Oudenbosch kun (en wil) je niet om de Basiliek van de Heiligen Agatha en Barbara heen. Een verkleinde versie van de Sint-Pieter in Rome: deze versie past zestien keer in 'het origineel'.
Aan het gebouw werkte onder meer de architect Pierre Cuypers.
Een oase van rust: de begraafplaats in het centrum van Oudenbosch, met ook enkele oorlogsgraven.
Morgen zijn we van plan een route - met GPX op de telefoon - te wandelen. Vanaf de camperplaats.  

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten