27 april 2021

Trip 40 [11] Koningsdag: koude douche...en een tompouce

Anti-kraak   Gisterenavond heerlijk asperges gegeten in het chalet op de camping bij oud-collega H.L. (76 jaar intussen) en zijn Poolse, maar in de VS wonende Poolse vriendin Kr. Wat een leven leiden die twee. Normaal zijn ze een deel van het jaar (zomer) hier en de rest in ik meen Florida. Maar dat gaat nu natuurlijk niet. De vijf maanden dat de camping gesloten is overbruggen ze met wonen in anti-kraakpanden. Ook voor de komende winter is dat geregeld. "In een prachtig huis dit keer." Zij liever dan ik... 

Onverwarmd   De nacht was rustig. Alleen de vier pauwen - hier ook al, net als op de vorige camping - verbreken af en toe de stilte met hun luide roep. Waarom ze dat ook midden in de nacht doen weet ik niet.
Het bescheiden (..) sanitair is niet verwarmd. De douche vanmorgen vroeg was dus best koud: ik schat dat het hooguit vijf graden in die ruimte was. Gelukkig was er wel warm water.

Accu   Ik sta intussen met de bus op nog geen 50 meter afstand van het dubbele chalet. In het zonnetje, in de bus. Vanmorgen om half tien had het zonnepaneel alles alweer op 100% gezet. Vannacht toch tablet en telefoon op de huishoudaccu's geladen. Ik overweeg lithiumaccu's, maar zie er op dit moment eigenlijk het nut niet van in. Misschien als mijn huidige energiebronnen versleten zijn?

Tompoucen   Op de fiets vanmorgen in Woudenberg een paar boodschappen gedaan. Waaronder natuurlijk Oranje tompoucen, voor vanavond bij de koffie. Na de geplande wandeling van zo'n tien kilometer vanmiddag vanaf de camping. Het belooft opnieuw een prachtige dag te worden.

CarSupport   Morgen rijd ik in de middag via Van Vliet in Woerden (lege gasfles omruilen voor een volle) naar Krimpen aan den IJssel, waar een specialist de voorvering van onze kampeerbus gaat optimaliseren, vermoedelijk met Koni FSD schokdempers. Mijn wens - en verwachting - is dat de bus daarna ook horizontaler staat, dus niet met de neus 'naar beneden'. Keggen prima, maar het moet nu bijna altijd, ook als de plek horizontaal is. Dat is niet handig en volgens mij onnodig. De resultaten van dit bezoek volgen hier uiteraard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

We gaan weer op pad