23 april 2021

Trip 40 [7] Gemert de Dorpscamping

Uitzicht in Gemert vanuit 'De Bus' 
Sociale contacten   Vaak met de camper op pad is prima, maar sommige zaken gaan gewoon door. Neem de sociale contacten. Vanuit de camper gaan videobellen, Zoomen en andere vormen van digitaal ontmoeten gewoon door. De telefoon als hotspot - met 200 Gb per maand samen treden er niet snel tekorten op - en vergaderen maar. Of bespreken maar dat boek met de boekenclub, waarmee Zij op dit moment bezig is.

Kranten  De twee kranten die dagelijks thuis in de bus ploffen hebben we nu vervangen door alleen de digitale versies. Kunnen we overal lezen waar internet is, de brievenbus raakt niet verstopt en volgens mij is het ook goed voor het milieu - de (wel modernst denkbare) diesel van de camper is al 'erg' genoeg. En ja, het scheelt ook de helft van de prijs. Daarvan (..) hebben we een Samsung tablet gekocht, want een krant lezen op een telefoon is niet ideaal. En wellicht is het een idee er nog een kwaliteitskrant digitaal bij te nemen. Dat zou dan NRC kunnen zijn. Of een week- of maandblad, maar digitaal uiteraard.

Groen  En dan heb je nog de planten thuis, de tuin. Tot nu toe zijn we uitsluitend in Nederland op pad, dus regelmatig thuis. Bij langere afwezigheid schakelen we dochterlief in, die op tien minuten afstand woont (maar gezin, werk, studie). Die veegt de gang leeg van post en gooit hier en daar wat water in plantenpotten.

Een deel van de fietsroute was onverhard.
Maar goed, we zijn nu in Gemert voor een paar dagen. Vanmiddag een fietstochtje gemaakt (30 km) in de omgeving hier. We kwamen onder meer door het gehucht Handel: werkelijk nooit eerder van gehoord.

Kapelletjes genoeg hier. Dit is al bijna een kerkje...
Het interieur van het kapelletje op de foto hierboven.
Ik voorzie weer heerlijke borden vol asperges.
Nooit eerder zag ik zoveel potten met een watersysteem... overal om ons heen. En er werden nog veel meer velden hiermee aangelegd. Geen idee wat er in wordt opgekweekt.
Ook boomkwekerijen zijn er in deze omgeving genoeg.
Heerlijk fietsen is dit. Geen verkeer, alleen de vogels verbreken de stilte.
Dit is toch mooi wonen...
Weer bij de camper stonden
onze buurmeisjes al op ons te wachten.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten