19 juni 2021

Trip 44 [2] De Wit Schijndel en wijnproeverij

De Wit   Dat zullen wel meer kampeerders hebben: bij Schijndel denk je aan De Wit. Een van de grootste kampeerwinkels in ons land. Ik ben er heel lang niet geweest, althans fysiek. Digitaal bestellen we er wel eens wat: ze hebben namelijk zo'n beetje alles op kampeergebied. Op de fiets is het nog geen kwartiertje trappen vanaf camping Winery & Herbs van Myriam en Geert Hermans.

Er zijn twee winkels, van elkaar gescheiden door een drukke provinciale weg. Best link om hier over te steken: voetgangerslichten zouden hier niet misstaan.

Geert Hermans in zijn 'magazijn', zoals hij de kruidentuin graag noemt.

Wijnproeverij   Na de boodschappen in Schijndel en de lunch wachtte mij een wijnproeverij, die overigens veel meer bevatte dan alleen wijn. Kruiden inderdaad: ik had het kunnen weten. Maar Geert vertelt er veel interessants over. Het is maar moeilijk voor te stellen dat camping, kruidentuin en wijngaard tot 2010 landbouwgrond was voor maïs.

Kruidentuin   De rondleiding in kruidentuin en wijngaard begint om 14:30 uur. Rond half vijf kregen we op het terras enkele witte wijnen, een rosé en een rode wijn (half glaasje, opdrinken mocht maar hoefde niet).

De entree van de camping.
Biodiversiteit, dat is waar de campinghouders rekening mee houden. Chemische middelen worden niet ingezet. "Direct naast de camping is het elke dag een slagveld van dieren die eten en gegeten worden."
In de kikkervijver groeit en bloeit ook van alles.
Het wordt een tikkie zweverig als het in de wilgenkring over meditatie gaat. Aan mij gewoon niet besteed. Bij het labyrint doet zich hetzelfde voor. "Een uurtje aan jezelf denken." En: "De juiste weg terug nemen want anders krijg je hoofdpijn." "Geneesmiddelen die op de psyche werken kunnen hier wel ineens een stuk sterker werken." Ja hoor, Jomanda.
De wijnproeverij. Wijn is smaak, omstandigheden, temperatuur, sfeer, eten. Witte wijnen uit Nederland kunnen best smakelijk zijn, een goede rode wijn van druiven uit ons land is mij nog niet overkomen. Vandaag bracht daar geen verandering in.
Tenslotte nog deze foto: van de leukste camper op de camping.
 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten