24 juni 2021

Trip 45 [1] Rijksmuseum en meer

640 SLB   Eerst even een paar cijfers. De Adriabus staat intussen op bijna 29.000 km (vanaf juni 2019). Sinds die tijd is er 2465 liter diesel in gegaan waarvoor ik EUR 3232 heb betaald. Het gemiddelde verbruik over de gehele periode is 8,57 liter per 100 km. Anders gezegd: 1:11,7. Voor een Fiat Ducato 150 pk semi-automaat een prima waarde, wat mij betreft. Rustig rijden loont - en is een stuk ontspannener en veiliger.

Onbetaalbaar   De Gaasper Camping in Amsterdam waar we nu staan kost in deze periode 30 euro per nacht. Ik merkte op de Fb-pagina Buscamperclub dat er mensen zijn die dit 'onbetaalbaar' vinden. Dat mag uiteraard. Maar let wel: het is Amsterdam, met belangrijke musea, concertzalen en meer. We lopen nu 400 m naar de metro en rijden zo het centrum in. Het blijft een relatief goedkope en comfortabele manier om de hoofdstad te bezoeken. Met parkeren en een hotel red je het zeker niet. En ja, als je het wilt vergelijken met de drie euro per nacht die je in Onstwedde betaalt, dan heb je in je leven toch enkele culturele afslagen gemist. Dat is als AndrĂ© Hazes vergelijken met Johan Sebastiaan Bach...
Wie meer foto's van Amsterdam, vandaag gemaakt, wil zien, kijkt hier.
Natuurlijk kun je in Onstwedde (..) in je camper overnachten voor drie euro. En je chemisch toilet gebruiken voor alle denkbare boodschappen. Maar wij vinden dertig euro voor een paar nachten geen probleem. Krijg je de - tijdelijk vergrote -  Nachtwacht erbij. Plus Vincent van Gogh, Frans Hals, Van Ruisdael e.v.a. Tja, dat mag wat kosten wat ons betreft.
Heerlijk, zo'n dagje Amsterdam. Waar anders kun je dit zien? In Onstwedde in elk geval niet.
Het Rijksmuseum. Met een fraaie tuin. Wat een paradijs is dit toch.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten