13 juni 2021

Trip 43 [2] Van Zwolle naar Wijk bij Duurstede

Donderdag jl. kwamen we aan in Zwolle, Camperplek Hofvliet. Perfecte plek om de stad te verkennen: je loopt er in een paar minuten naar toe. Ook dat is trouwens een voordeel van de camper ten opzichte van de caravan. Ik bedoel: die camperplaatsen op interessante plekken, voor enkele nachten. Je staat hier alleen om te slapen, niet om te kamperen.

's Avonds aten we bij Martien en Tineke thuis. Erg leuk, erg gezellig en ook nog erg lekker.

Telefoonfoto
Vrijdag deden we het rustig aan. 's Middags de stad in, boekhandel Waanders bezocht (zó mooi), ijsje gesnoept.

Zaterdag hebben we gefietst en gewandeld met Tineke en Martien. Rondom Zwolle. Einde middag woonden we nog een voorstelling bij over Zwolle en de Tweede Wereldoorlog. Het diner in de Buik van Parijs was een wel heel smakelijke afsluiting van deze dag. Om vandaag, zondag, rustig naar Wijk bij Duurstede te rijden (minicamping 't Boomgaardje). Een heerlijke rit: zon, Beethoven op de radio (6e symfonie) en een onderbreking met koffie in een wegrestaurant.

Zwolle en de IJssel. Met plekken waar de rivier de ruimte krijgt zonder overstromingen te veroorzaken. Prachtige natuur. We zagen vele grote gele kwikstaarten, aalscholvers, futen, zwanen, rietzangers en meer.
We ontmoetten in Zwolle kunstenaar Knikker, van Atelier Knikker. "Mijn werken hangen al in veel Europese landen."
Chajah in gesprek met Martien en Tineke. (V.l.n.r.)
Met z'n vieren filosofeerden we wat. Deze opstallen kopen en er een mooie camperplaats van / bij maken...
Steentje met een tekening, zomaar ergens op een paaltje. Bijzonder toch? Een nieuwe rage, net als de gebreide lantaarnpalen ooit?
Mooi historisch sluizencomplex.
We fietsen in een prachtig stukje 'buiten Zwolle'.
Ook hier weer een ooievaarsnest. Met onderhuurders (mussen) en ten minste één jong. Verderop bij deze geitenboerderij-met-terras (en schapen) een kast met torenvalken met meerdere jongen.
Het was een heerlijke dag, die 12 juni.
Zwolle en de IJssel horen bij elkaar als Adam bij Eva.
Gesproken woord, zang, geprojecteerde beelden. Bescheiden van opzet, maar indrukwekkend door de inhoud. Onze gastheer Martien zorgde voor de toonzetting van het slot'koor'. Met dank aan Ludwig van Beethoven.
Nog een afbeelding van het historische sluizencomplex. Een prachtig monument.
En nu staan we twee nachten op SVR-minicamping 't Boomgaardje in Wijk bij Duurstede. Met 30% camperplaatsen, 'en dat aandeel groeit'.
Mooi terrein, 't Boomgaardje. In 2013 NKC Camperplaats van het Jaar.


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten